Eksperte analizē Putina ķermeņa valodu: atklāj kādu viņam neraksturīgu emociju
foto: scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, paziņojot par Ukrainas teritoriju aneksiju.
Cita pasaule

Eksperte analizē Putina ķermeņa valodu: atklāj kādu viņam neraksturīgu emociju

Jauns.lv

Ķermeņa valodas eksperte Džūdija Džeimsa, kas jau iepriekš vērtējusi citus sabiedrībā zināmus līderus, otro reizi ir analizējusi Vladimira Putina ķermeņa valodu, kas tika novērota runā, kurā Krievijas prezidents paziņoja par Ukrainas teritoriju aneksiju.

Eksperte analizē Putina ķermeņa valodu: atklāj kād...

Pēc ķermeņa valodas ekspertes domām, Putins runas laikā izskatījies nervozs. Paziņojot, ka nelikumīgi anektējis četrus Ukrainas apgabalus, par tirānu dēvētais Krievijas prezidents ir izrādījis "neraksturīgu satraukumu", solot izmantot "jebkurus līdzekļus", lai aizstāvētu četrus nozagtos Ukrainas reģionus.

Savā runā viņš teica: "Tauta ir izdarījusi savu izvēli - un šī izvēle nav apšaubāma... tāda ir miljoniem cilvēku griba." Krievijas līderis solīja "visiem līdzekļiem aizstāvēt zemi" un paziņoja, ka cilvēki, kas dzīvo nozagtajos Ukrainas reģionos, ir "mūžīgi mūsu pilsoņi". Taču, lai gan Putins savos vārdos izklausījās pārliecināts, Džeimsa uzskata, ka viņa ķermeņa valoda liecinājusi par pretējo. Viņš demonstrējis "pretrunīgas emocijas".

Džūdija Džeimsa izdevumam "The Sun Online" sacīja: "Parasti tiek pamanīts Putina aukstais, tiešais, izaicinošais skatiens, taču tas nebija redzams runā, kura, iespējams, bija svarīgākā viņa karjerā un dzīvē." 

"Šoreiz Putins it kā šūpojas no vienas kājas uz otru, viņa sejā bija redzamas pretrunīgas, dažkārt nekontrolējamas emocijas, gluži vai mikrospazmas,” redzēto skaidro ķermeņa valodas eksperte.

Viņasprāt, Putins savu runu sācis oficiālā manierē, ar acīm vērojot klātesošos. "Spriežot pēc ķermeņa augšdaļas kustībām un kāju stāvokļa, varēja redzēt, ka viņš demonstrē spēku," sacīja Džeimsa. Eksperte pamanījusi, ka Krievijas prezidenta ķermeņa valoda sākusi mainīties klusuma minūtē.

"Tobrīd apakšžoklis liecināja par viņa nekontrolējamajām emocijām. Kopš tā laika viņš vairāk sāka lasīt no savām piezīmēm, biežāk skatījās uz leju un retāk uz augšu, lai uzturētu kontaktu ar auditoriju.”

Džeimsa arī atzīmēja Putina kāju raustīšanos, taču tā, viņasprāt, jau ir kļuvusi ierasta, kad Krievijas prezidents runā publiski. Ķermeņa valodas eksperte uzskata, ka Putins ir izrādījis satraukumu, tomēr ir mēģinājis attēlot sevi kā spēcīgu cilvēku.

“Kreisā roka tika izstiepta, bet labā palika karājamies kā parasti. Viņš pieskārās savai žaketei un laizīja lūpas, centās slēpt nervozitāti, daudz runāja, nodūris galvu un acis. Viņš neiedvesa auditorijā pašapziņu," redzēto komentēja eksperte, piebilstot, ka pūlis, kas bija sapulcējies, lai klausītos Putina runu, izskatījies drūms.