foto: Shutterstock
Kā izvairīties no stresa grumbām?
Ja jūti stresu, iepauzē un veic ātru meditācijas vingrinājumu vai vienkārši atgādini sev, ka viss šajā dzīvē pāriet.
Skaistums
2022. gada 13. augusts, 07:14

Kā izvairīties no stresa grumbām?

"Patiesā Dzīve"

Ja āda ir atspoguļojums tam, kā mēs jūtamies, tad nepieciešams to kopt no iekšienes.

1. solis – esi laipns pret savu prātu

Tikai atzīšana, ka esi saspringts, var palīdzēt to izkliedēt. Ja jūti stresu, iepauzē un veic ātru meditācijas vingrinājumu vai vienkārši atgādini sev, ka viss šajā dzīvē pāriet, bet tagad jāveic dziļāka ieelpa, jāatbrīvo pleci vai jānoklausās dziesma, kas palīdzēt uzlabot garastāvokli. Apzinātība un stresa plūsmas pārtraukšana palīdzēs nomierināt prātu.

2. solis – pamodini ķermeni

Vingrošana un kustības var būt tikpat efektīvas pret stresa izraisītu novecošanu kā ādas kopšana ar dažādiem līdzekļiem, īpaši mūsdienās vidē, kad mazkustīgs dzīvesveids ir izplatīta problēma. Vingrošana veicina asinsriti, bet āda ir mūsu lielākais orgāns. Palielināta asins plūsma palīdz nogādāt skābekli šūnās un izvadīt atkritumvielas, piemēram, kaitīgos brīvos radikāļus. Vingrošana turklāt atbrīvo dopamīnu un serotonīnu – labas pašsajūtas ķīmiskās vielas, kas uzlabo garastāvokli un sniedz laimes izjūtu (vēl viens veids, kā draudzēties ar savu prātu).  

3. solis – atļaujies našķus par 20 %

Visi ir piedzīvojuši našķēšanās lēkmes liela stresa laikā. Ik pa laikam tas nemaz nav slikti, ja vien 80 % gadījumu saglabā veselīgas pārtikas lietošanu un 20 % gadījumu izdabā kādai savai kaprīzei. Galu galā stress ir daudz kaitīgāks šūnām nekā dažas kalorijas no šokolādes gabaliņa! Tāpēc atļaujies baudu našķēties, taču uzturi savu ķermeni veselīgu, ēdot barojošus, vitamīniem bagātus un ūdeni saturošus produktus, lai tas būtu labāk sagatavots stresa un ķermeņa atbildes reakciju izturēšanai.

4. solis – baro savu ādu

Ādas kopšanas režīmam vajadzētu būt piepildītam ar stresu mazinošām un ļoti mitrinošām sastāvdaļām. Neiropeptīdi ir unikāli peptīdi, kas īpaši izstrādāti, lai novērstu redzamas ādas grumbiņas, ko izraisa raksturīgas sejas izteiksmes. Tā kā dehidratācija ir paaugstināta stresa sekas, vienmēr ieteicama ir hialuronskābe. Tā nodrošina vieglu, tūlītēju un ilgstošu mitrināšanu, kā arī vienmērīgāku tekstūru. Speciālisti īpaši uzsver UV staru aizsargkrēma (vismaz ar SPF 30) lietošanu ikdienā – jā, pat ziemā.