Pēdu kopšana – lai āda būtu gluda un maiga
Skaistums
2022. gada 22. jūlijs, 13:45

Pēdu kopšana – lai āda būtu gluda un maiga

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Tieši vasara ir laiks, kad aktualizējas jautājums par pēdu un to ādas kopšanu, jo vairāk sanāk staigāt vaļēja tipa apavos. Bet arī citos gadalaikos nepieciešams rūpēties par pēdām, jo tas ir ne tikai estētikas, bet arī pēdu veselības jautājums.

Kas jāņem vērā, kopjot pēdas?

Lai izvēlētos sev piemērotākās pēdu kopšanas metodes un kosmētiskos līdzekļus, vispirms nepieciešams novērtēt savu pēdu stāvokli – kāda ir āda, vai ir plaisas, sausums un citas problēmas, piemēram, varžacis, ieauguši nagi utt. Ja problēmas ar pēdām ir nopietnākas, vienmēr labāk vērsties pie speciālista pēdu kopšanas kabinetā, kur ar profesionālām metodēm novērsīs gan estētiskos, gan funkcionālos defektus, kuri ikdienā var sagādāt diezgan lielu diskomfortu.

Ja pēdu āda ir normāla un bez izteiktas problemātikas, tad ar kopšanu varēs tik galā mājas apstākļos. Nepieciešami tikai kvalitatīvi pēdu kopšanas līdzekļi. 

Pēdu skrubis. Tas saudzīgi noņems atmirušās šūnas un padarīs pēdu ādu maigu un gludu.

Pēdu maska. Sniegs pēdu ādai dziļu mitrināšanu, barošanu un atjaunošanu.

Kāju krēms vai losjons. Lieliska izvēle ikdienas lietošanai, lai rūpētos par pēdu ādu un padarītu to maigu, mīkstu un mitrinātu.

Pēdu vīle. Piemērota, lai maigi noņemtu pēdu cieto ādu un nogulsnējumus.

Ko darīt, ja pēdas ir sausas?

Ja pēdu āda ir pārāk sausa, tad tās aprūpei jābūt īpaši saudzīgai. Sausu ādu ir vieglāk traumēt, piemēram, noņemot atmirušo ādu. Šādā gadījumā labāk pēdu ādu vīlēt sausu un izmantot maigu vīli, lai netiktu noņemts pārāk daudz ādas un nerastos plaisas un mikrotraumas.

Tāpat sausa pēdu āda ir regulāri jāmitrina ar īpaši mitrinošu pēdu krēmu. Vannojot pēdas, kurām ir tendence uz sausumu, labāk izvairīties no ziepēm, jo tās var veicināt ādas sausumu.

Kā cīnīties ar cietu pēdu ādu?

Cieta pēdu āda var veidoties, ja ilgstoši nav veikta pēdu aprūpe un regulāri noņemta atmirusī āda. Situāciju uzlabot palīdzēs abrazīvāks pēdu skrubis un arī raupjāka pēdu vīle, bet noteikti nedrīkst pārspīlēt ar šīm darbībām. Iespējams, vienā piegājienā šo problēmu neizdosies atrisināt bet, uzsākot pēdu regulāru kopšanu ar vīli, skrubi, vanniņām un kopjošiem krēmiem, jau pēc neilga laika būs redzami būtiski uzlabojumi.

Ja āda ir īpaši cieta un bieza, var vērsties pēdu aprūpes kabinetā vai pie pedikīra meistara, kurš apstrādās to ar speciāliem instrumentiem.

Kāpēc pēdas svīst un ko darīt?

Pēdu pastiprināta svīšana var būt ģenētiski noteikts vai veselības stāvokļa ietekmēts faktors, bet nereti pēdas pastiprināti svīst arī ikdienišķu iemeslu dēļ – nepietiekama higiēna, pārāk cieši un nepiemēroti apavi, nevienmērīga pēdu slodze, piemēram, no nepareizas stājas vai nedabiska izliekuma, kas var rasties pārāk augstu papēžu dēļ. Lai mazinātu vai novērst pēdu svīšanu, var izmantot speciālus kopjošos līdzekļus pēdām un apaviem, kas mazinās šo problēmu. Ja pēdas svīst daudz un līdzekļi nedod labumu, ieteicams vērsties pie ārsta un pārbaudīt vispārējo veselības stāvokli. 

Kāds ir pēdu kopšanas algortims?

  • Mērcē pēdas vanniņā ar ēteriskajām eļļām vai speciāliem līdzekļiem.
  • Kārtīgi nosusini pēdas un apgriez nagus.
  • Veic atmirušās ādas noņemšanu ar vīli. To var veikt arī pirms mērcēšanas.
  • Izmanto maigu pēdu skrubi.
  • Palutini ādu ar pēdu masku.
  • Uzklāj mitrinošu pēdu krēmu vai losjonu.
  • Atbīdi nagu kutikulas ar speciālu kociņu.
  • Uzklāj savu mīļako nagu laku un priecājies par skaisto rezultātu!

Purederm Exfoliating Foot Mask (Pēdu maska - zeķes ar pīlinga efektu)

K-Glo Anti Calluses (Pēdu pīlinga maska)

Douglas Collection Hydrating Socks (Mitrinošās zeķītes)

Kinetics Foot File (Profesionāla pedikīra vīle)

OPI PRO SPA Micro-Exfoliating Sugar Scrub (Mikro-eksfoliējošs cukura skrubis)

Bare Feet Crack Heel Sealer (Serums papēžiem)

Kinetics Pedicure Dry Spray (Izsmidzināms līdzeklis, novērš pēdu svīšanu)

Starskin Fab Feet Fast™ (Pēdu pilinga komplekts)

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv