foto: Shutterstock
Turpmāk bērniem sestdienās būs pieejama valsts apmaksāta akūtā zobārstniecība
Bērni
2022. gada 13. jūlijs, 14:36

Turpmāk bērniem sestdienās būs pieejama valsts apmaksāta akūtā zobārstniecība

Jauns.lv / LETA

Turpmāk bērniem līdz 18 gadu vecumam sestdienās būs pieejami valsts apmaksāti zobārstniecības pakalpojumi akūtos gadījumos, kad medicīniskā palīdzība ir nepieciešama pēkšņi, informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šādu palīdzību var saņemt Rīgā, Ogrē, Valmierā, Liepājā un Daugavpilī.

Akūtās zobārstniecības pakalpojumi tiek sniegti tikai gadījumos, ja bērnam ir akūtas, nepārejošas zobu sāpes, vaiga vai/un smaganu tūska vai zoba trauma, taču katra gadījuma atbilstību akūtam stāvoklim izvērtē zobārsts.

NVD informē, ka pakalpojuma sniegšanu ārstniecības iestādes nodrošina "dzīvās rindas" kārtībā. Vienlaikus, ja ārstniecības iestādē ir pieejams tālrunis saziņai sestdienās, pirms došanās uz to ieteicams sazināties, lai pārrunātu sūdzības un ieteicamo rīcību.

Pakalpojumus sniegs "Veselības centru apvienības" (VCA) poliklīnikas "Pļavnieki" un "Elite" un veselības centrs "Adoria" Rīgā, "Šmitu zobārstniecība" Ogrē, zobārstniecības "AB Dental" ("Algoritms L") un "Libau Dental" Liepājā, "Dentalfix" Valmierā un Daugavpils zobārstniecības klīnika.

Informācija par bērnu zobārstniecības pakalpojumu sniedzējiem, tajā skaitā akūtos gadījumos sestdienās, ir pieejama NVD dienesta tīmekļvietnes sadaļā "Zobārstniecības pakalpojumi".