Attiecības
2022. gada 30. jūnijs, 05:47

VIDEO: “Nekur tu viņu nevedīsi!” Sieviete drosmīgi cīnās par savu vīru, kuru grib paņemt okupantu armijā

Jauns.lv

Internetā ievērību izpelnījies kāds video no Makijivkas Ukrainā, kurā redzams, kā vietējā sieviete drosmīgi stājas pretī militāristiski saģērbtam vīrietim, kurš, spriežot pēc teiktā, ir atņēmis viņas vīram pasi ar nodomu pakļaut vīrieti mobilizācijai.

Makijivka atrodas Doņeckas apgabalā. To jau kopš 2014. gada kontrolē Krievijas atbalstīto separātistu izveidotās “Doņeckas tautas republikas” varas iestādes.

Video ir redzams prāvas miesasbūves vīrietis, saģērbies militāristiskā apģērbā ar tā dēvētās “Jaunkrievijas” simboliku.

Sieviete video apgalvo, ka konkrētā persona ir atņēmusi viņas vīram pasi un grasās to iesaukt separātistu kaujinieku rindās, lai karotu pret Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Aktiera Bena Stillera vizīte kara plosītajā Ukrainā

Aktieris un humānās palīdzības sūtnis Bens Stillers pirmdien, 20. jūnijā, Ukrainā tikās ar bēgļiem un amatpersonām, tostarp prezidentu Volodimiru Zelenski.

gallery icon
12

“Šī ir Ukrainas pase, mēs esam Ukrainas pilsoņi,” saka sieviete, kura cīnās par vīrieša pasi. “Nekur tu viņu nevedīsi!” kādā brīdī kundze izkliedz.

Tikmēr vīrietis ar gurnu somiņu darbojas ap savu telefonu un uzstāj, ka vīrietim būs vien jādodas līdzi uz kara komisariātu.

Sievietes arguments, ka šajā teritorijā nav izsludināts karastāvoklis, kamdēļ šāda mobilizācija nedrīkst notikt, “Doņeckas tautas republikas” pārstāvi neinteresē.

Separātistu "republikas" svin Putina lēmumu atzīt tās par valstīm

Vakardien liela daļa starptautiskās sabiedrības ar interesi vēroja tiešraidē demonstrēto Krievijas Drošības padomes sēdi, kura faktiski bija teatrāla priekšspēle Krievijas ...

gallery icon
11

Kādā brīdī kundze vairs nesavalda emocijas un lamājoties kliedz: “Jūs ar savu karu, b*atj, jau visiem esat apriebušies! Visus vīriešus esat savākuši – palicis bērniņš, invalīds!”

Video beigās redzams, kā kundzei ar vīru izdodas izraut okupantu atbalstītājam no rokām savus personu apliecinošos dokumentus.

Tad kungs, kurš iepriekš grasījās vīrieti aizvest, piekrīt, ka viņam tiek dots laiks ierasties kara komisariātā pašam.

Sieviete gan pagūst informēt, ka viņas vīrs karošanai šādos apstākļos nav derīgs, taču komisariātu apciemos.