Attiecības
2022. gada 3. februāris, 06:19

Kā nepapildināt šķiršanās statistiku: četri padomi ilgām un laimīgām attiecībām

Jauns.lv

Pēc statistikas datiem, septiņi no 10 pāriem diemžēl izšķiras. Attiecību eksperti iesaka, kā neiekļūt šajā statistikā un saglabāt laimīgu kopdzīvi.

No šķiršanās 70 procentos gadījumu var izvairīties, ja abi partneri ikdienā ņem vērā un liek lietā šos četrus labu un ilglaicīgu attiecību padomus. Taču uzsveram - veiksmīgs rezultāts būs tikai tad, ja pie tā strādāsiet abi, nevis tikai viens no jums.

Regulāra komunikācija un patiesa interese par otru

Lai attiecības būtu veiksmīgas, pārim ir jābūt lieliskai komunikācijai. Būtiska kļūda - nav vajadzīgs regulāri, minot visas sīkākās detaļas, stāstīt, kā tev pagāja diena. Ja viens no jums pārāk iedziļinās savā personā, partneris zaudē interesi. Atslēgas vārds ir - komunikācija. Jautā, klausies, ko tev stāsta. Kad abi patiesi interesējaties par to, kas notiek otra dzīvē, abi cilvēki pārī jūtas labi.

Nebaidies teikt, kā tu patiesībā jūties

Ļoti svarīgais veiksmīgu attiecību noslēpums ir neslēpt savu reakciju uz jebkādām darbībām. Pastāsti savam partnerim vai partnerei, kāda uzvedība vai situācija tev sagādā prieku vai, gluži otrādi, rada diskomfortu vai atstumtības sajūtu. Runā par to mierīgā tonī, sirsnīgi. Negaidi nekādu atbildi vai reakciju, vienkārši izstāsti. Piemēram, ja mīļotais cilvēks ir sadusmojis tevi, viesojoties pie draugiem, tad mājās vai nākamajā dienā paskaidro, kuri viņa vai viņas uzvedības aspekti tevī raisīja negatīvas emocijas. Kas tev lika justies slikti vai neērti šajā situācijā. Mierīgi, bez uzbrukumiem un apvainojumiem. Pēc tam maini sarunas tēmu. Tavs partneris vai partnere pārdomās tevis teikto un, ja viņš/viņa tevi patiešām mīl, tad nākamreiz uzvedīsies citādi.

Smaidi biežāk

Smaids ir pozitīvu emociju, prieka, laimes, gandarījuma izpausme. Vai tas nav tas, ko jūs vēlaties savās attiecībās? Skatieties kopā komēdijas, stāstiet anekdotes, jokojiet, meklējiet veidus, kā biežāk smaidīt un smieties. Nav šaubu - humora izjūta ir kā degviela ilgstošām attiecībām.

Pieskarieties viens otram katru dienu

Rūpes par attiecību izdošanos būtu nepilnīgas, ja mēs nepieminētu fizisko kontaktu. Katru dienu ir jāizrāda pieķeršanās - ar apskāvienu, negaidītu skūpstu, pastaigu, sadodoties rokās utt. Noskūpsti, samīļo, paglāsti muguru – tas stiprina attiecības. Radiniet sevi pie fiziskajiem pieskārieniem un redzēsiet - ar laiku jūsu mīlestība kļūs tikai stiprāka.