Dzīvesstils
2021. gada 12. decembris, 07:10

Alpīniste Kristīne Liepiņa: "Cilvēks, kurš sasniedzis kalna virsotni, nekad neatgriežas lejā tāds, kāds bijis"

Laila Pastare

Žurnāls "OK!"

Kur slēpjas prieka brīži, un kas mūs padara laimīgus? Pieredzē dalās alpīniste un grāmatas "Pamirs mana sirds mīlestībā" autore Kristīne Liepiņa.

1. Kāpšana kalnos. Kalni dažādās pasaules malās ir nesalīdzināmi dažādi, bet it visur skaisti savā skarbumā. Nu jau desmit gadus mana pasaule griežas ap kalniem. Novērtēju ikkatru iespēju, kad varu kāpt, atklāt un piedzīvot šo pasauli.

Alpīnistu Liepiņu kāpiens Pamira virsotnēs

Latviešu kalnos kāpēju pāris Kristaps un Kristīne Liepiņi kāpj Pamira smailēs.

gallery icon

2. Darīt kaut ko dzīvē pirmo reizi. Pirms mēneša pirmo reizi kāpu klinšu kāpšanas free solo – nepilni divi simti metru baiļu, adrenalīna un atbildības katrā kustībā, pēc tam – laime, gandarījums un prieks.

foto: no privātā arhīva

3. Virsotnes sasniegšana un veiksmīga atgriešanās lejā. Nekas cits dzīvē nesniedz lielāku baudu kā, jau lejā esot, atskatīšanās uz nupat, nupat sasniegtu virsotni. Tajā brīdī prāts un sirds gavilē.

foto: no privātā arhīva

4. Silta duša, ērta gulta un citas daudziem šķietami ikdienišķas lietas. Kad ilgstošu laiku pavadu kalnos, guļot teltī, mazgājoties kalnu upēs, salstot, ēdot ierobežotas izvēles pārtiku, tad, atgriežoties “jūras līmenī”, sajūsmu izraisa pat vienkāršas ērtības.

foto: no privātā arhīva

5. Transformācija sevī un citos. Iespēja redzēt laimi un gandarījumu citu cilvēku acīs, brīžos, kad viņi sasniedz virsotni. Prieka radīšana citos ir stiprinoša. Cilvēks, kurš sasniedzis kalna virsotni, nekad neatgriežas lejā tāds, kāds bijis pirms tam.

6. Ceļošana. Pasaule ir tik spilgta, krāšņa un pārsteigumu pilna! Ceļošana liek paraudzīties arī pašam uz sevi – kā dzīvojam, ko elpojam, cik laimīgi spējam būt tur, no kurienes sākam savus ceļojumus.

7. Kārtīga, harmoniska un tīra vide ap mani. Kārtošana mani nomierina, esmu aizrāvusies ar Marijas Kondo principiem. Iztīrīt māju, sašķirot atkritumus – arī tam ir būtiska nozīme.

foto: no privātā arhīva

8. Tikšanās ar iedvesmojošiem cilvēkiem. Mūsu ikdienu veido neskaitāmas saskarsmes, kuras atstāj mūsos kādu nospiedumu. Nejauši satikti cilvēki, kuri spēj iedvesmot – tas ir milzu ieguvums, impulss virzībai uz jauniem mērķiem.

foto: no privātā arhīva

9. Grāmata Pamirs mana sirds mīlestībā. Lai arī kopš manas un mana vīra kopīgi sarakstītās grāmatas iznākšanas pagājis jau pusgads, joprojām, ieejot grāmatnīcā, ar acīm meklēju savu grāmatu. Automātiska ar prātu nekontrolēta reakcija. Grāmatas vāka bilde man liek atplaukt smaidā, jūtos lepna par to.

foto: no privātā arhīva

10. Mīlestība. Bez tās vispār nebūtu vērts dzīvot.

foto: no privātā arhīva