foto: Shutterstock
Kā sagatavot seju rudens aukstumam: novembris ir pēdējais laiks, kad uzlabot ādu
Novembris ir pēdējais laiks, kad vēl vari pagūt uzlabot ādas resursus un aizsargspējas ar produktiem ādas jutības mazināšanai.
Skaistums
2021. gada 21. novembris, 16:11

Kā sagatavot seju rudens aukstumam: novembris ir pēdējais laiks, kad uzlabot ādu

"100 Labi Padomi"

Ādas šūnas rudenī un ziemā tiek pakļautas straujām temperatūras maiņām un intensīvākam apģērba kairinājumam. Sekas – pastiprinās ādas jutība, rodas izsitumi, apsārtums, sausums un lobīšanās, tāpēc mazinās arī ādas elasticitāte. Stāsta Cesvaines skaistumkopšanas centra "Mora" kosmētiķe Ginta Ustinova.

Apkure samazina mitrumu telpā par 30–40 procentiem, bet lielā salā vispār nav mitruma. Rezultātā atmosfēra izvelk no ādas mitrumu, tāpēc ir svarīgi papildināt ādas mitruma rezerves un aizsargāt esošās. Ādas mitrināšana ziemā nepieciešama ne mazāk kā vasarā.

Lai sagatavotos ziemai, droši izmanto mitrinošus krēmus, bet izvēlies biezākas un treknākas tekstūras. Tie ne tikai mitrinās, bet arī veidos aizsargkārtu un stiprinās ādas imunitāti, tā pasargājot no sala un stipra vēja.

Novembris ir pēdējais laiks, kad vēl vari pagūt uzlabot ādas resursus un aizsargspējas ar produktiem ādas jutības mazināšanai. Neatkarīgi no ādas tipa zem jaunā mitrinošā krēma uzklāj dažas pilītes seruma, kas paredzēts ādas jutības mazināšanai. Tas papildus uzlabos ādas aizsargbarjeru un stiprinās asinsvadus, kas šajā gadalaikā ir ļoti kaprīzi.

Papildus izmanto sejas maskas, kas satur C vitamīnu (dos spēku asinsvadiem) un peptīdus (atjaunos un uzlabos šūnu resursus). Arī hialuronskābe un aloe vera dziedēs un uzlabos ādas stāvokli. Ekstrakti, kas iegūti no aļģēm, ne tikai mitrinās, bet arī izveidos elpojošu otru ādu, tādā veidā pasargājot no atūdeņošanās un kairinājuma.