foto: Pixabay
Četru cilvēku stāsti, kuri grib atgriezties birojā
Attiecības
2021. gada 22. novembris, 05:23

Četru cilvēku stāsti, kuri grib atgriezties birojā

Jauns.lv

Ir patīkami, ka atkal ir skaidras robežas, kad es esmu mājās, kad - darbā.

Covid-19 vīrusa pandēmija lika daudziem uzņēmumu un organizāciju darbiniekiem strādāt attālināti. Taču tagad uzņēmumi sāk atsaukt savus darbiniekus atpakaļ uz birojiem.

Daudziem šī atgriešanās biroja dzīvē ir nepatīkama, daudzi cilvēki norāda, ka, strādājot no mājām, pieaugusi viņu produktivitāte, ietaupās laiks, kas būtu jāpavada ceļā uz darbu, kā arī šādi ir iespēja vairāk laika pavadīt ar bērniem. Taču joprojām ir ievērojams skaits darbinieku, kuri patiešām vēlas atgriezties birojos un strādāt klātienē. Portāls Huffpost.com apkopojis dažu cilvēku teikto, kāpēc viņi vairs nevēlas strādāt no mājām.

foto: Pixabay

Mājās ir grūti strādāt

Ēku drošības analīzes speciālists Brions Džordžs no Teksasas stāsta, ka viņa darbā ir nepieciešama liela koncentrēšanās, rūpība un precizitāte. "Pirms Covid mani darbabiedri tika apmācīti nerunāt ar mani, kamēr es nepaskatīšos uz augšu, jo es varu zaudēt 30 minūtes darba vienā acu mirklī. Mani biroja kolēģi saprata manu darbu un bija uzmanīgi, lai netraucētu. „Taču būt mājās ar pieciem ļoti izlutinātiem mājdzīvniekiem ir kaut kas tāds, pie kā es neesmu pieradis. Viņiem neinteresē mans darbs, viņi ir sajūsmā, ka var iziet ārā vai tikt pabaroti, kad vien vēlas,” stāsta Brions. „Mana sieva nav izlutināta, bet viņa vienkārši nav pieradusi strādāt mājās. Ja viņai ir jautājumi par Word, Excel vai Adobe, viņa vienkārši pajautā. Es zinu, ka tā ir mana vaina, bet man nav bijis drosmes pateikt viņai, ka viņa man šādi traucē strādāt,” viņš saka.

foto: Pixabay

Darbs tiek paveikts ātrāk, kad redzu kolēģus klātienē

"Ir patīkami, ka atkal ir robežas starp darbu un mājām," saka Sakia Grots no Maiami. Viņš, tiklīdz uzzinājis par iespēju atgriezties birojā, to arī izdarījis. Darbs no mājām ir palīdzējis paveikt mājas lietas un nodrošināt elastību attiecībā uz bērnu skolas, pulciņu grafikiem. Bet cietusi iespēja sadarboties ar kolēģiem. Strādājot no biroja, lietas norit ātrāk, var ieiet blakus kabinetā un pajautāt, nevis jāorganizē sapulce vai Zoom zvans. "Tā arī varam socializēties, parunāt par bērniem, hobijiem, interesēm."

foto: Pixabay

Darbā ir labāks internets un kafija

Ir patīkami, kad darba vide ir piemērota strādāšanai. Daudziem darbā ir ērts galds, jaudīgs dators un ergonomisks krēsls. „Kad pēkšņi vajadzēja strādāt no mājām, attapos, strādājot virtuvē, pie bāra letes, jo mājās nemaz nebija rakstāmgalda,” atklāj Šenona Pārka no Belfāstas Ziemeļīrijā. Strādājot no biroja, nav jābaidās, ka bērni pievienosies Zoom sapulcē, ka suns vai kaķis traucēs koncentrēties, vai jāpiedzīvo, kad mājās beidzies tualetes papīrs vai kafija.

foto: Pixabay

Darbā ir cita atmosfēra

Strādājot no mājām, ir nepieciešama disciplīna. Esot darbā, tu esi novērots, kolēģi redz tavu paveikto. Taču, kad esi mājās, vari aizskatīties seriālu, aizgulēties, pieķerties mājas tīrīšanai vai garām pastaigām. „Domāju, ka daudzi attālinātā darba darītāji pamanīja, kā mainījies viņu dienas režīms. Ja agrāk strādāju līdz pieciem vai sešiem vakarā, tad šobrīd strādāju daudz ilgāk, pie tam arī brīvdienās,” stāsta Elizabete Gēke no Floridas. Arī citi ASV dzīvojošie norāda, ka mājās ir daudz vilinājumu – dīvāns, čipsu paka, TV un internets. Taču, kad diena galā un termiņi spiež, cilvēki strādā pa naktīm vai brīvdienām, lai darbi tiktu paveikti. „Tāpēc es labāk dodos uz biroju, lai sešos vakarā, aiz sevis aizverot biroja durvis, par darbu man nebūtu jādomā,” atklāj Elizabete.