Vai tradicionāls var būt moderns?
Ja šķiet, ka barankas ir “noiets etaps” tas galīgi nav tā. Barankas bija, ir un būs. Kur slēpjas baranku mūžīgā jaunība?
No kurienes barankām “aug kājas”?
Jo ilgāk cilvēks pazīst kādu lietu, jo vairāk leģendu apvīts ap to. Līdzīgi ir ar barankām. Viens no plašāk zināmiem stāstiem vēsta, ka barankas pirmsākumi meklējami Baltkrievijas pilsētā Smarhoņ (Смаргонь), kur vietējie iedzīvotāji pirmie sākuši vārīt nelielus mīklas vijumus un pēc tam no tiem veidojuši gredzenus un cepuši krāsnī. Nosaukums “baranka” cēlies no sākotnējā pagatavošana procesa. Par cik mīkla pirms cepšanas tika apvārīta, šis process bija arī produkta nosaukums, ko raksturoja senslāvu vārds “obvaranka” («обваранка»). Laika gaitā, kā jau cilvēkiem tas gadās, vārds dažādi tika locīts un īsināts, kamēr barankas formā ieraudzīja līdzību ar auna ragu (krievu valodā auns ir “baran” (баран)) un baranka nostiprināja savu nosaukumu tādu kādu mēs to zinām šodien.
Tirgotāji, kas ceļoja caur Baltkrieviju, aizveda barankas uz Krievzemi, kur tās ļoti ātri iecienīja vietējie iedzīvotāji. Barankas tiek uzskatītas par vienu no senākajiem un tradicionālākajiem maizes produktiem Krievijā. Tāpat tās aizceļoja uz Ukrainu, Poliju, uz Baltijas zemēm, kur barankas ir cieņā gadu simtiem vēl jo projām.
Vai barankas var būt modernas?
Barankām ir bijis pietiekami laika izmēģināt dažādus “ietērpus” – ar magonēm, žāvētiem augļiem, cukuru un bez tā, ar olām un bez, kas piemērotas gavēņa laikam. Šī daudzveidība ir pamats tam, ka arī šodien veikalu plauktos atrodami dažādi baranku veidi. Turklāt katrā zemē ir savas baranku cepšanas tradīcijas un garšu nianses.
MARIO konditorejas fabrika ir viens no senākajiem baranku cepējiem Latvijā, kas izkopis senās baranku cepšanas tradīcijas un pielāgojis tās Latvijas patērētāju gaumei. Daudzu gadu garumā ir eksperimentēts ar sastāvdaļām, garšu niansēm un formām. Barankas pie pircējiem vienmēr nonāk svaigas, jo tās ražo tepat Ķekavas novada Baložos. Pateicoties kvalitatīvam un gaumīgi noformētam iepakojumam, barankas svaigas un aromātiskas nonāk pie pircējiem. Ir vēl viens iemesls, kāpēc iepakojuma izvēlei MARIO velta lielu uzmanību. Kā vietējam ražotājam, MARIO rūp gan patērētāju apmierinātība, gan vietējā ekoloģija. Iepakojuma meklējumos uzņēmums apstājās, kad atrada tādu, kas ne tikai saglabā barankas svaigas un aromātiskas, bet ir arī viegli pārstrādājams.
Katram sava baranka
MARIO konditorejas fabrikas cep barankas ar dažādām garšām, atšķirīgiem sastāviem un pat formu pielāgo ēdājiem, turklāt visas barankas ir bez palmu eļļas.
Mīkstās barankas ar vanilīnu
"Mīkstās barankas ar vanilīnu" ar maigu garšu un kārdinošu vaniļas aromātu lieliski garšo ar pienu, kafiju vai tēju, taču tās var izmantot saldu "sviestmaižu pagatavošanai". Atliek vien pārgriezt uz pusēm un apziest ar ievārījumu, vai medu, vai riekstu sviestu, vai svaigo sieru un bagātīgas, gardas brokastis vai vakara našķis ir gatavs.
Mīkstās barankas ar iebiezinātu pienu
Iebiezinātais piens pats ir par sevi ir leģenda. Apvienojot divas leģendas radītas "Mīkstās barankas ar iebiezinātu pienu". Tās satur iebiezināto pienu, nevis tikai tā garšu, tāpēc barankām piemīt maiga, dabīgi saldena garša, ko tās iegūst no īstā piena. Sastāvā ir tikai dabīgas izejvielas. Baudījums prātam un ķermenim.
Mīkstās Barankas pie Tējas
Mīkstās barankas "Pie tējas" ir klasikas paraugs. Tās ir tradicionālas visās izpausmēs, jo garša, struktūra un krāsa ir iegūta pateicoties kvalitatīvām izejvielām, nepievienojot ne aromatizētājus, ne krāsvielas. Tās ir mēreni saldas un to garša ir maiga un dabīga. Barankas var ēst vienas pašas, un var papildināt ar piedevām, kuras garšo, un katru reizi izbaudīt jaunu garšu.
Mīkstās Bērnu barankas
Ar ko izceļas "Mīkstās Bērnu barankas"? To sastāvs ir īpaši “draudzīgs” bērniem. Barankās ir tikai augu valsts izejvielas un samazināts cukura daudzums, sastāvā nav ne palmu eļļas, ne konservantu, ne mākslīgo krāsvielu, ne aromatizētāju. Turklāt tās pēc izmēra ir mazākas par tradicionālajām barankām, lai mazulim būtu vieglāk tās satvert rociņā.
Bērni labprāt tās ēd ar pienu vai jogurtu, vai pie tējas. Tās garšo tāpat, bez nekā, un lieliski garšo ar ievārījumu, šokolādes krēmu vai riekstu sviestu, vai jebko citu, ko kāro mazā sirsniņa.
Kas ir zīmols MARIO?
MARIO produktus pazīst un lieto daudzi. Pagājušajā gadā uzņēmums, kas atrodas Ķekavas novada Baložos, atzīmēja pastāvēšanas 25 gadus. Uzņēmumā lepojas ar šajos gados uzkrāto pieredzi un zināšanām, ar pircēju lojalitāti, ar darbiniekiem un zemi, kurā uzņēmums strādā un attīstās.
Zīmols MARIO, pirmkārt, tā ir kvalitāte. Tā ir tieksme apmierināt pircēju gaidas saņemt vislabāko – produktus, kas ražoti no īpaši izmeklētām izejvielām. Garšu un produktu daudzveidība ir virzītājspēks saglabāt tradicionālo un ieviest jauno. Saglabājot iecienīto produktu vērtības, MARIO iedveš tajos laikmeta jaunās vēsmas un piedāvā pircējiem šos produktus jaunā veidolā. Nepārtraukti tiek strādāts pie jaunu produktu radīšanas. Idejas tiek aizgūstas izrādot savus produktus izstādēs citās zemēs, kuras tiek pielāgotas Latvijas pircēju garšas kārpiņām.
Uzņēmums pastāvīgi tiek modernizēts un tiek radīti jauni produkti, kas atbilst šodienas prasībām un patērētāju vajadzībām. Turklāt liela daļa produkcijas tiek eksportēta uz vairāk nekā 10 valstīm, tālākās ir ASV, Jaunzēlande un Izraēla. Turklāt MARIO konditorejas fabrika ir viens no lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem Ķekavas reģionā, kurā tiek nodarbināti ap 100 cilvēku.
MARIO – tie ir garšīgi, mūsdienīgi, Latvijā ražoti produkti.
Seko jaunumiem un informācijai kur var iegādāties produktus
Facebook @MARIOBALOZI un Instagram @mariobakerylatvia
Reklāmraksts sadarbībā ar MARIO