foto: Shutterstock
Saldētas ogas, kaltētas ziedlapas, sēkliņas - laiks sarūpēt krājumus skaistumkopšanai mājās!
Visas ogas ir bagātas ar vitamīniem, atjauno ādu, mazina saules atstātos glāstus – pigmentācijas plankumus, aizkavē ādas novecošanos.
Skaistums
2021. gada 14. augusts, 16:13

Saldētas ogas, kaltētas ziedlapas, sēkliņas - laiks sarūpēt krājumus skaistumkopšanai mājās!

"100 Labi Padomi"

Līdzīgi kā rūpējamies par ziemas krājumiem pagrabā, tāpat ir vērts parūpēties par dabiskiem skaistumkopšanas līdzekļu krājumiem, piemēram, saldētām upenēm, jāņogām, zemenēm, ķiršiem, ērkšķogām, avenēm. Iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Neaizmirsti ievākt magoņu sēkliņas, sakaltēt kliņģerīšu, kumelīšu, rožu, lavandu ziedlapiņas! Nodrošinies ar garšvielām – sagādā muskatriekstus, kaltētas dilles, kanēli, sezamu, ingveru.

Dari tā

Ogas pirms saldēšanas sablendē un sasaldē kubiņos. Visas ogas ir bagātas ar vitamīniem, atjauno ādu, mazina saules atstātos glāstus – pigmentācijas plankumus, aizkavē ādas novecošanos. Ja ogu biezeni samaisīsi ar maltām magoņu vai sezama sēklām vai auzu pārslām, būsi radījusi burvīgu skrubi sejas ādai. Visas ogas satur skābi, kas maigi eksfoliē atmirušās šūnas. Ja ogas sajauksi ar saldo krējumu vai kādu augu eļļu, iegūsi mitrinošu, barojošu un atjaunojošu masku.

No kaltētām ziedlapiņām pagatavo augu eļļu. Stikla trauku līdz trešdaļai piepildi ar sausām ziedlapiņām, atlikušo tilpumu – ar jebkuru kvalitatīvu augu eļļu. Pēc mēneša jauniegūtais kosmētiskais produkts ir gatavs lietošanai. Pievieno to mājās gatavotajām sejas maskām vai skrubīšiem. 

Kā izmantot garšvielas

Ingvers lieliski atjauno ādas šūnas. Tējkaroti ingvera sajauc ar granātābolu sulu un noturi uz sejas 20 minūtes. Maska ne tikai atjaunos sejas ādu, bet arī padarīs to tvirtāku.

Kurkuma cīnās ar krunciņām. Tējkaroti kurkumas rūpīgi sajauc ar augu eļļu un noturi uz sejas 20 minūtes.

Muskatrieksts darbojas kā maigs skrubis un attīra poras, kā arī ļauj pārējām vielām labāk iesūkties ādā. Sajauc tējkaroti malta muskatrieksta ar divām tējkarotēm medus un maigi eksfoliē ādu.

Kaltētus un sasmalcinātus pētersīļus vienādās daļās sajauc ar kokosriekstu eļļu – šāds līdzeklis mazinās tūsku un izlīdzinās sejas toni.