foto: Shutterstock
100 dienas svārkos - kādi ieguvumi no šī populārā izaicinājuma?
Stila jaunumi
2021. gada 12. jūlijs, 07:24

100 dienas svārkos - kādi ieguvumi no šī populārā izaicinājuma?

Jauns.lv

Daudzviet pasaulē ik pa laikam notiek izaicinājums, kas aicina sievietes 30 dienas pēc kārtas valkāt tikai svārkus un kleitas. Jau vairākus gadus arī Latvijā parādījies šāds aicinājums, kas ar katru gadu kļūst arvien populārāks.

foto: unsplash.com
Tās sievietes, kuras domā, ka kleitas un svārki viņām nepiestāv, nav atradušas savu īsto piegriezumu.

Daudzviet pasaulē ik pa laikam sabiedrība mobilizējas kādam izaicinājumam, viens no tādiem ir pavadīt 30 dienas svārkos un kleitās. Arī Latvijā parādījušies tēmturi sociālajos tīklos, kas mudina pievienoties šim izaicinājumam. Iespējams, ka esi pamanījis – #30dienaskleitās vai #jūnijssvārkos. Lai vai kāda motivācija būtu pievienoties tam vai nē, eksperti ir apkopojuši ieguvumus, ko sievietes atklājušas pēc šāda izaicinājuma veikšanas.

foto: Pixabay

Tas nav sarežģītāk

Dažkārt sievietes uzskata, ka vilkt svārkus ir daudz sarežģītāk, nekā uzaut kājās bikses. Vairums sieviešu atzīst, ka arī viņām tā šķitis, taču pēc 30 dienu izaicinājuma viņas vai nu pie grūtībām pieradušas, vai tās vairs nav šķitušas būtiskas. Tieši otrādi, dažas eksperimenta dalībnieces atzina, ka, uzvelkot kleitu, nav jādomā par bikšu un blūzītes saskaņošanu, tēls izskatās pabeigts un vienots jau uzreiz. Atšķirībā no biksēm kleitas neslīd nost, nerāda pliku muguru, tās ir vieglāk uzvilkt un novilkt, tās ļauj ādai elpot.

foto: Pixabay

Jauns tēls

Ja ikdienā biežāk izmanto bikses, tad uzvelkot kleitu pārsteigsi savus kolēģus, radus un draugus. „Kad uz darbu uzvilku svārkus, kolēģe prasīja, vai man šodien ir kādi svētki”, atklāj Anna, izaicinājuma dalībniece. Šis izaicinājums ir lielisks veids, kā paspēlēties ar savu stilu, izmēģināt ko jaunu, iespējams atklāt kādi svārki vai kleitas man piestāv un paliks garderobē uz palikšanu.

foto: unsplash.com

Sievišķā enerģija

Lai arī ezoteriskās aprindās runā par sievišķo enerģiju, kas nevar brīvi plūst, ja tiek valkātas bikses, vairums cilvēku atzīs, ka svārki un kleitas ir viens no sievišķīgākajiem apģērba gabaliem. Sākot valkāt svārkus, ir iespēja pašai pamanīt savu sievišķību un to izcelt. Tāpat kleitas un svārki izskatās daudz svinīgāk, tāpēc daudzas eksperimenta dalībnieces atzina, ka saņēmušas vairāk komplimentu nekā ikdienā.

Ielu stils Parīzē, Maskavā un citās pasaules lielpilsētās 2021. gada pavasarī un vasarā

gallery icon

Dažādi svārki, dažādi stili

Kad iedomājamies par kleitām, tad redzam acu priekšā rozā A silueta kleitu ar tilla apakšsvārkiem. Taču labā ziņa, ka kleitas un svārki ir pieejami katrai gaumei. Kleitas ir īsas, garas, platas, apspīlētas, klasiski melnas, raibas, batikotas, ar bārkstīm un perlamutra pogām.

Tās sievietes, kuras domā, ka kleitas un svārki viņām nepiestāv, nav atradušas savu īsto piegriezumu! Vienlaicīgi ar katru kleitu var mainīt savu stilu, uz darbu iet ar lietišķu kleitu, vakarā uzvilkt raibu kokteļkleitiņu, lai ar draugiem pasēdētu kādā terasē, bet brīvdienās uz laukiem vilkt gaišu lina kleitu.

Lietuviešu zīmola "Magic Linen" lina kleita, kuru izvēlējusies arī Megana Mārkla

gallery icon