Skaistums
2021. gada 1. jūlijs, 06:17

"Mēs tikko radījām vēsturi!" Pirmo reizi par "Miss Nevada" kronēta transpersona

Jauns.lv

Katalūna Enrikesa kļuvusi par pirmo transpersonu, kas ieguvusi titulu "Miss Nevada".

Skaistumkaraliene, kura tika kronēta svētdien, sociālajā vietnē "Instagram" pateicas LGBTQ kopienai par atbalstu: "Mana kopiena, tu vienmēr būsi manā sirdī. Mana uzvara ir mūsu uzvara. Mēs tikko radījām vēsturi".

"Šodien es esmu lepna transpersona. Esmu iemācījusies, ka manas atšķirības nemazina manu vērtību, bet tieši otrādi. Es zinu, ka mana unikalitāte aizvedīs mani uz visiem maniem galamērķiem," Lasvegasas "Review Journal" norādījusi Enrikesa.

Martā viņa ieguva "Miss Silver State" titulu. "Es gribēju padalīties ar savu stāstu un iepazīstināt ar to, ka esmu vairāk nekā tikai ķermenis," pēc savas uzvaras martā pauda Enrikesa. "Ļaudis domā, ka konkurss ir tikai par ārējo skaistumu, bet tas ir viss kopums - par ko jūs iestājaties, ko esat paveicis un kādi ir jūsu mērķi."

Pēc "Miss Silver State" titula Enrikesa aktīvi iesaistījusies LGBTQ kopienā Nevadas dienvidos.

Viņa pārstāvēs Nevadu skaistumkonkursā "Miss ASV", kas norisināsies 29. novembrī.

"Miss Visums", kurā piedalās "Miss ASV", 2012. gadā atļāva konkursā piedalīties arī transpersonām. Ja Enrikesa iegūs "Miss ASV" titulu, tad būs otrā konkursa "Miss Visums" dalībniece tā vēsturē. 2018. gadā tajā piedalījās spāniete Angela Ponce - pirmā transpersona konkursa vēsturē.