foto: PA
Priekšlaikus dzimušais cerību stariņš Teo, kura foto pandēmijas sākumā aizkustināja pasauli, krietni paaudzies
Foto, kas pandēmijas sākumā aizkustināja daudzus
Bērni
2021. gada 2. maijs, 07:02

Priekšlaikus dzimušais cerību stariņš Teo, kura foto pandēmijas sākumā aizkustināja pasauli, krietni paaudzies

Jauns.lv

Mazais britu pilsonis Teo Stobs, kurš savai mammai pērn pandēmijas sākumā piedzima 28. grūtniecības nedēļā jeb trīs mēnešus pirms paredzētā laika, aprīļa beigās nosvinēja savu pirmo dzimšanas dienu. Priekšlaikus dzimušā mazuļa fotogrāfija pagājušajā pavasarī nokļuva uz laikraksta "The Guardian" vāka, kā arī aizkustināja cilvēkus citviet pasaulē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piedzimstot, mazais Teo svēra vien nedaudz vairāk par kilogramu. Viņa fotogrāfija kļuva par pandēmijas laika cerību simbolu.

Priekšlaikus dzimušā Teo pirmais dzīves gads

Mazais britu pilsonis Teo Stobs, kurš savai mammai pērn pandēmijas sākumā piedzima 28. grūtniecības nedēļā, trīs mēnešus pirms paredzētā laika, ...

gallery icon
18

Mazulis ne tikai pārdzīvoja pārsteidzīgo ierašanos pasaulē un hroniskas plaušu slimības, bet arī sešu mēnešu vecumā pārslimoja Covid-19 infekciju, kļūstot par vienu no jaunākajiem britiem, kurš saķēris šo vīrusu. 20. aprīlī cīnītājs nosvinēja viena gada dzimšanas dienu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Šī gada 20.aprīlī Teo nosvinēja viena gada dzimšanas dienu

Kā vietējam portālam "LancsLive" pastāstījusi Teo māte Kirstija, viņa nevienam nav teikusi par mazuļa priekšlaicīgo ierašanos pasaulē līdz pat brīdim, kad viņas un mazuļa fotogrāfija pēc mēneša nokļuva uz "The Guardian" vāka.

"Kad izdzirdēju, ka attēls ar Teo tiek dēvēts par "cerību simbolu", mana sirds priekā gavilēja," stāsta Kirstija.

"Visiem tie bija smagi laiki, ieskaitot mūs, bet mēs tikām tam pāri, zinot, ka ir cilvēki, kuri, skatoties uz mums, atgūst cerību."

Pēc tam, kad Teo piedzimis, Kirstija varēja mazo paturēt rokās vien īsu brīdi, jo mazuli nācās ievietot inkubatorā, kur viņš pavadīja pirmās deviņas dzīves nedēļas.

Vasarā Teo tika izrakstīts no slimnīcas, pat neskatoties uz to, ka pēc piedzimšanas viņam tika konstatēta hroniska plaušu slimība. "Viņam veicās ļoti labi. Viņu pat nevajadzēja ventilēt, kā to bieži nākas darīt priekšlaikus dzimušiem mazuļiem," stāsta Kirstija.

Lai gan ģimene ļoti uzmanījusies, lai pēc izrakstīšanas no slimnīcas pie Teo ciemotos pēc iespējas mazāk cilvēku, rudenī sieviete saslimusi ar Covid-19, un inficējies arī mazulis. Viņa pieļauj, ka tas noticis, jo viņa barojusi mazuli ar krūti. "Es pilnībā sabruku, nespēju beigt raudāt," atminas Kirstija. "Es tikai domāju par to, kādā stāvoklī ir viņa plaušas, un to, ka Covid-19 ietekmē tieši plaušas."

Laimīgā kārtā Teo infekciju izslimoja viegli, vien ar nelielu klepu.

foto: REUTERS/SCANPIX

Nu Teo jau krietni paaudzies un kopā ar saviem vecākiem un brāli dzīvo Anglijas pilsētā Bērnlijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās