foto: Shutterstock.com
Dzīvesstils

Viegli pagatavojami mājas sieri - divas receptes

"100 Labi Padomi"

Uzzini, kā mājās ātri pagatavot brinzu, kā arī sieru ar papriku un ķimenēm.

Viegli pagatavojami mājas sieri - divas receptes...

Brinza – ātrais variants

• 4 olas
• 1 ½ l lauku piena
• 1 ½ glāzes trekna skābā krējuma
• 1 ½ ēdk. sāls

1. Katlā ielej pienu un uz mērenas uguns maisot uzvāri. Pieber sāli.

2. Bļodā iesit olas, pievieno krējumu un sakul. Rūpīgi maisot, iejauc pienā. Turpini karsēt 15 minūtes.

3. Caurdurī ieklāj marli 3 kārtās. Iepildi sieru un atstāj, lai atdziest.

4. Sieru iesien marlē, pakarini un atstāj uz vairākām stundām, lai notek liekais šķidrums.

5. Sieram uzliec slogu un atstāj uz 12 stundām, pēc tam vismaz uz 3 stundām ieliec ledusskapī. Jo smagāks slogs, jo blīvāks sanāks siers.

foto: Shutterstock.com

Siers ar papriku un ķimenēm

• 2 l pasterizēta piena
• 500 ml rūgušpiena
• 4 olas
• 1 sarkanās paprikas pāksts
• 1 tējk. ķimeņu
• 1 tējk. sāls

1. Bļodā iesit olas, pielej rūgušpienu un sakul viendabīgā konsistencē.

2. Katlā ielej pienu un maisot uzvāri.

3. Samazini karstumu pavisam niecīgu un, nepārtraukti maisot, iekul olu maisījumu. Turpini karsēt un maisīt, līdz atdalās biezpiens un sūkalas (aptuveni 10 minūtes).

4. Caurdurī ieklāj marli, iepildi biezpienu un atstāj, lai notek liekais šķidrums.

5. Tikmēr iztīrītu papriku sagriez smalkos gabaliņos. Iemaisi biezpienā.

6. Pievieno ķimenes un sāli un rūpīgi samaisi.

7. Liec apaļā traukā (vislabāk, ja tas ir kāds smalks siets vai trauks ar caurumotu apakšu), uzliec slogu un atstāj uz 10 stundām.

8. Sieru viegli ierīvē ar sāli un vēl uz pāris stundām ieliec ledusskapī.