Stila jaunumi
2021. gada 15. janvāris, 05:03

Vai matiem patiks internetā nopērkamā lāzerķemme?

"100 Labi Padomi"

Skaidro skaistuma klīnikas 4. Dimensija dermatoloģe, triholoģe Sandra Vizule. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lāzerterapija galvas ādai ir metode, ko mēs, trihologi (matu slimību ārsti), iesakām pacientiem ar sūdzībām par matu augšanas traucējumiem. Lāzerprocedūras ir ļoti noderīgas galvas ādai un matu folikuliem. Mēs klīnikā lietojam lāzerķiveri, bet lietošanai mājās internetā un medicīnas preču veikalos var nopirkt dažādas lāzerķemmes. Mana atbilde ir – jā, internetā nopērkamās lāzerķemmes var izmantot, lai mati augtu labāk. 

Ko labu dara lāzera stari? Tie aktivizē matu veidojošo šūnu dzīvības norises, uzlabo mata folikulas apasiņošanu, samazina iekaisumu, ko ir radījusi nevēlama sēnīšu mikroflora vai kādi iekaisīgi procesi galvas ādā pēc nepareizas kopšanas. Atsauksmes par lāzera iedarbību uz galvas ādu un matu augšanu ir pozitīvas. Tomēr nevajag cerēt, ka no vienas vai divām reizēm mati augs griezdamies. Optimālais kurss ir 7–10 procedūras. Mājās lāzerķemmi ieteicams lietot kursa veidā, piemēram, divas nedēļas intensīvi, pēc tam katru otro dienu, tad divas reizes nedēļā. Un tā ilgstoši.

Ja mata folikuls ir jutīgs uz ārējo vidi vai matu izkrišanu vai to augšanu slikti ietekmē ģenētiskā predispozīcija (iedzimtība) vai hormonālā ietekme, procedūras veic apmēram pusgadu.

Profilaktiski, lai veicinātu matu augšanu, to var lietot reizi nedēļā.

Svarīgi, ka ar lāzerķemmi nekādu kaitējumu sev nodarīt nevar, stars nav agresīvs, ir jūtams tikai viegls siltums. Lāzerķemmju cenas internetā ir ap 300 eiro, bet atlaižu laikā tās var nopirkt uz pusi lētāk.