2020. gada 27. decembris, 22:34

Princesei Diānai bija otra kāzu kleita; tās pazušana ir mistērija vēl šodien

Jauns.lv

Karaliskās kāzu kleitas vienmēr tiek apbrīnotas un analizētas, tās iedvesmo, bet tomēr dažas paliek prātā vairāk nekā citas. Princeses Diānas satriecošā kāzu kleita ir viens no slavenākajiem tērpiem vēsturē un pat tie, kuri dzimuši pēc viņas laulāšanās, to atpazīst.

Tomēr dizaineri, kuri radīja šo neticami skaisto tērpu bija izveidojuši arī alternatīvu, bet turēja to noslēpumā. Viņi par to neteica ne līgavai, ne pārējiem karaliskās ģimenes locekļiem.

Elizabetei un Deividam Emanueliem bija uzdots radīt un izgatavot ziloņkaula krāsas tafta kleitu ar desmit tūkstošiem pērļu un iespaidīgu, teju astoņus metrus garu plīvuru.

foto: Anwar Hussein/EMPICS Entertainment/Scanpix

Dizaineru pāris apzinājās, ka kleita ir apburoša un pat iznīcināja skices, lai tās nenonāktu nepareizejās rokās. Tomēr notika negaidītākais. Viņi bija izveidojuši otru kleitu.

Tā līdzinājās oriģinālam, bija tādā pašā krāsā un no tāda paša auduma, taču bez plīvura. 2011. gada intervijā "People" Elizabete sacīja:

foto: Anwar Hussein/EMPICS Entertainment/Scanpix
Dizaineri Elizabete un Deivids Emanueli 2010. gadā.

"Tobrīd mēs vēlējāmies, lai kleita ir pārsteigums. Diāna to nepielaikoja. Mēs to nekad neapspriedām. Mēs vēlējāmies pārliecināties, ka mums kaut kas bija. Tas bija mūsu mieram." 

Citā intervijā Elizabete sacīja, ka viņi tā arī nepabeidza otru kleitu. Tomēr mistērija ap šo kleitu joprojām pastāv. Tā ir pazudusi bez pēdām un dizaineri līdz pat šim brīdim nezina, kas ar to noticis.

foto: AP/Scanpix

"Es nezinu vai mēs to pārdevām, vai ievietojām noliktavā. Tas bija tik aizņemts laiks. Esmu pārliecināta, ka kādu dienu tā atradīsies kādā maisā!"

Tika izveidota vēl trešā kleita, precīza Diānas kāzu tērpa kopija, kas izstādīta Tiso kundzes Vaska figūru muzejā. 

Princese Diāna kāzu dienā

Princese Diāna un Velsas princis Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā.

gallery icon
22