foto: unsplash.com
Ir ārsti, kuri sievietēm izsniedz "jaunavības sertifikātus": Francijā par to plāno likt cietumā
Foto ilustratīva nozīme.
Attiecības
2020. gada 7. oktobris, 20:21

Ir ārsti, kuri sievietēm izsniedz "jaunavības sertifikātus": Francijā par to plāno likt cietumā

Jauns.lv

Francijas valdība plāno ieviest nopietnus sodus ārstiem, kuri izsniedz pretrunīgi vērtētos tā sauktos "jaunavības sertifikātus", ziņo BBC. 

Tā ir daļa no likumdošanas projekta, kura mērķis ir apkarot to, ko prezidents Emanuels Makrons nosaucis par "islāmistu separātismu". Arī ANO saka, ka šādi testi ir jāpārtrauc.

Francijas Iekšlietu ministrija norāda, ka likumprojektā, par kuru Francijas politiķi vēl nav pilnībā apspriedušies, tiek ierosināts piespriest gada ieslodzījumu un uzlikt naudas sodu 15 000 eiro apmērā jebkuram medicīnas darbiniekam, kurš izsniedz "jaunavības apliecību".

Saskaņā ar France 3 TV ziņām aptuveni 30% franču ārstu saskārušies ar situāciju, kad viņiem pieprasīti šādi sertifikāti.

Kāds ginekologs atklājis, ka viņa praksē tās esot apmēram 3 sievietes gadā. Visi gadījumi esot saistīti ar reliģiju. Esot bijuši gadījumi, kad sertifikāts bijis nepieciešams, lai to uzrādītu ģimenei - lai sieviete neciestu no vardarbības vai kauna. Tāpat citkārt tas lūgts pirms stāšanās laulībā. 

Jāpiebilst, ka musulmaņu sievietes nereti cieš no vardarbības, ja ir stājušās dzimumattiecībās pirms laulības slēgšanas. 

Pasaules Veselības organizācija (PVO) apgalvo, ka, pārbaudot sievieti vizuāli vai ar pirkstiem, nevar pilnībā droši pierādīt, vai viņai ir bijis dzimumakts. Tas arī pārkāpj cilvēktiesības, norāda PVO.