Attiecības
2020. gada 8. oktobris, 05:55

Harijs un Megana “aizgāja par tālu”, un tas pamudinājis karalieni “visbeidzot rīkoties”

Jauns.lv

Jaunās grāmatas “Brāļu cīņa” (“Battle of Brothers”) autors vēsturnieks un seriāla “The Crown” konsultants Roberts Leisijs apgalvo, ka tie bijuši divi prinča Harija un Meganas Mārklas lēmumi, kas pamudinājuši karalieni rīkoties. Kompromiss vairs nav bijis iespējams.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon

Karalieni Elizabeti II ar princi Hariju vienmēr vienojusi īpaša saikne. Viņas Majestāte allaž lepojusies ar savu mazdēlu.

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon

Karaliene bija priecīga iepazīties ar Meganu Mārklu un saviļņota, ka mīļotais mazdēls visbeidzot uzsāks precēta vīra dzīvi. Viņa pat iesaistījusies ar savu palīdzību un padomu dažos grūtākajos brīžos.

Karaliene Elizabete uz mazdēla kāzām ierodas tērpusies zaļā

Karaliene Elizabete II kopā ar savu vīru Edinburgas hercogu princi Filipu uz karaliskajām kāzām ieradās tērpusies zaļā.

gallery icon

Taču saskaņā ar grāmatā “Battle of Brothers” izskanējušo informāciju, kāda rīcība ļoti sarūgtinājusi karalieni, Saseksas hercogi esot “aizgājuši pārāk tālu”.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon

Jaunākajā grāmatā, kas pēdējā laikā sarakstīta un izdota par Harija un Meganas dzīvi, karaļnama aprakstnieks Roberts Leisijs apgalvo, ka Saseksas hercogu plāns izdot un tiražēt preces ar savu karalisko zīmolu “Sussex Royal”, pirms tam par šo lēmumu neaprunājoties ar karalieni, ļoti sarūgtinājis Viņas Majestāti. Arī abu hercogu uzsāktās tiesas prāvas pret britu presi, iepriekš par saviem nodomiem nepastāstot vecmāmiņai karalienei un nepalūdzot atļauju uzsākt šādu legālu darbību, apbēdinājis karalieni kā britu monarhijas galvu.

Megana Mārkla rotājas karalienes dāvinātiem auskariņiem

gallery icon

Harijs un Megana esot ieguldījuši vairākus tūkstošus sterliņu mārciņu par savas “Sussex Royal” produktu līnijas izveidi, kurā bija paredzēt tirgot T kreklus, bandanas, grāmatas un daudz dažādu citu lietu.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon

Lai gan tas nav nekas jauns, ja kāds no karaliskās ģimenes tirgo savu produkciju – karalienes suvenīrus tirgo Bakingemas pilī, princim Čārlzam ir sava produktu līnija “Duchy Originals”, kurā ir cepumi, džemi un ekoloģiski lauku labumi. Taču visu nesaskaņu cēlonis šoreiz bija tas, ka Harijs un Megana lēmumu pieņēma “uz savu galvu”, iepriekš par to neaprunājoties ar karalieni.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Kompāniju “Duchy Originals” Velsas princis Čārlzs nodibināja 1990. gadā. Tā ražo dažādus organiskas izcelsmes patikas produktus.

Leisijs raksta: “Harijs jau atkal nebija pakonsultējies ar karalieni par nozīmīgu iniciatīvu, kas ietekmē viņa karalisko darbu un tēlu – un karaļnama koptēlu kā tādu. Un ģimene visbeidzot deva prettriecienu.”

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon

“Elizabete II vienmēr bijusi mīļa pret Hariju, viņa bija priecīga par Meganas ienākšanu, kuras personība šķietami atstāja tik labu ietekmi uz viņas mazdēlu.”

Prinča Čārlza 70. jubilejas dārza svētki: hercogienes Meganas pirmais iznāciens karaliskās ģimenes pārstāves godā

gallery icon

“Būdama Sadraudzības valstu galva un valdot aizvien multikulturālākā sabiedrībā Lielbritānijā, karaliene īpaši atzinīgi novērtēja aizraujošo jauno dimensiju, ko jaukto rasu pārstāve pienesa Vindzoras identitātei. Kā redzēsim to vēlāk, viņa pati pamanīja, kad viss sāka iet šķērsām un palīdzēja izstrādāt stratēģiju, uz kuru lika visas cerības, ka pēc tam pārim būs vieglāk.”

Meganas Mārklas garderobe pusotru mēnesi pēc kāzām

Meganas Mārklas garderobe pusotru mēnesi pēc kāzām.

gallery icon

“Taču bija jautājumi, kuros Elizabete II nebija gatava kompromisam – un galvenais no tiem bija kroņa autoritāte. Neatklājot savus plānus par preču tirdzniecību ar savu karalisko zīmolu, Harijs un Megana bija bīstami ignorējuši šo autoritāti. Kroņa lietu komercializēšanai ir nepieciešama kroņa piekrišana un Saseksi par to nebija interesējušies.”

Hercogienes Meganas un prinča Harija žestu valoda

gallery icon

Grāmatas autors arīdzan atzīmē, ka nelūdzot atļauju uzsākt tiesas prāvu pret vairākiem britu medijiem, tas bijis “viens solis par tālu viņu dumpinieciskajā uzvedībā”.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon

Tā rezultātā Harijam un Meganai atsakoties no karalisko pienākumu pildīšanas un aizejot no karaļnama, karaliene aizliedza pārim turpmāk izmantot savu firmaszīmi “Sussex Royal”.

Princis Harijs un Megana Mārkla stāda puķītes kopā ar bērndārzniekiem Losandželosā

gallery icon