Bērni
2020. gada 23. septembris, 04:15

Uzvarot cīņu par dēla līķa ekshumēšanu, māte Skotijā atklāj, ka kaps 45 gadus ir bijis tukšs

Jauns.lv

Lidija Reida (71) no Edinburgas Lielbritānijā iesūdzējusi tiesā uzņēmumu "Crown Office and Scotmid Co-Operative Funerals", kas bija atbildīgs par viņas dēla apbērēšanu. Pirms trim gadiem, uzvarot cīņu par dēla līķa ekshumēšanu, sieviete atklājusi, ka apglabāts tukšs zārks. Viņa cerējusi atgūt dēla mirstīgās atliekas, bet velti, ziņo Dailymail.co.uk.

"Ir pagājuši trīs gadi, kopš atklājām, ka Gerijs nav kapā. Mēs domājām, ka varēsim viņu atgūt un pienācīgi apbērēt, bet nekas pa šiem gadiem nav mainījies," stāsta satriektā kundze. 

Tagad viņa uzsākusi juridisku cīņu 75 000 mārciņu (apmēram 82 000 eiro) apmērā un joprojām cer atgūt jebkādas dēla mirstīgās atliekas. 

Gerijs nomira slimnīcā pirms 45 gadiem, vēl būdams zīdainis. Sieviete uzskata, ka slimnīcā Edinburgā viņai tika parādīts cits mirušais bērns, jo viņas zīdainis esot bijis mazs un ar tumšiem matiem, bet atrādītais - liels un ar gaišiem matiem. 

Arī aizdomas, ka zārks ir tukšs, radušās jau bērēs. Tas esot bijis pārāk viegls. Tiesa, līdz pat ekshuminācijai kundze cerējusi, ka kļūdās. Atverot zārku, atklājies, ka tajā atrodas šalle, vārda etiķete un krustiņš. 

"Es nedomāju padoties. Es turpināšu cīņu par Geriju. Viņi mani neapklusinās!"

Sieviete pauž, ka gadiem ilgi apkārtējie domājuši, ka viņai ir traka un cieš no depresijas, bet tagad esot pierādījies, ka viņas aizdomas ir bijušas pamatotas. 

Gerija tēvs Brūss nomiris janvārī. Viņš vēlējies tikt apglabāts blakus savam dēlam. Diemžēl, tas bijis neiespējami. 

"Crown Office and Scotmid Co-Operative Funerals" norāda, ka turpinās izmeklēšana, tādēļ atsakās sniegt publiskus komentārus. 

Jāpiebilst, ka Skotijas slimnīcas no 1970. līdz 2000. gadam paturēja apmēram 6000 orgānu un audu paraugu, daudzi no tiem bija ņemti no bērniem.

Tēmas