foto: Pixabay
Apsūdzētā lietā par mājās dzimuša mazmazbērna nonāvēšanu savu vainu pilnībā noliedz
Ilustratīvs attēls.
2020. gada 3. septembris, 22:18

Apsūdzētā lietā par mājās dzimuša mazmazbērna nonāvēšanu savu vainu pilnībā noliedz

TV3 ziņas

Zemgales rajona tiesa Jelgavā ceturtdien, 3.septembrī, skatīja krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda sieviete par zīdaiņa noslepkavošanu pēc dzemdību pieņemšanas savai mazmeitai, un apsūdzētā savu vainu noliedz, vēsta TV3 Ziņas.

Pirmā uz lietas izskatīšanu šodien ieradās cietusī. Viņa notikušo komentēja īsi. "Es nezinu, kur bērns palicis. Es nezinu. Viņa ir iznesusi no mājām ārā vai tur pat pie mājām, es tiešām nezinu," raidījumam TV3 Ziņas sacīja cietusī vārdā Sintija.

Saskaņā ar apsūdzību, pērn 4. aprīļa naktī 1959. gadā dzimusī sieviete Sandra Mitrēvica, kurai bija medicīniskā izglītība savās mājās mazmeitai pieņēma dzemdības. Neskaidros apstākļos viņa tikko dzimušo bērnu nolaupīja un aiznesa prom no mājas. Pēc tam apsūdzētā savu mazmazbērnu esot nonāvējusi.

"Iepazīstoties ar lietas materiāliem jebkurā gadījumā man ir šī pārliecība, ka šie pierādījumi ir pietiekami, lai celtu šādas apsūdzības par diviem noziedzīgiem nodarījumiem un šī situācija ir tāda, ka konkrētā lietā šis līķis nav atrasts, taču prokurorei ir pārliecība, ka pierādījumi, kas ir fiksēti ar tiem būtu pietiekami, lai varētu izvirzīt apsūdzību tieši par nonāvēšanu," raidījumam TV3 Ziņas sacīja prokurore Zinta Meija.

Ja tiesa sievieti atzīs par vainīgu, viņai draud mūža ieslodzījums. Apsūdzētās advokāts gan pauž, ka Mitrēvica visas apsūdzības noliedz un viņa sagaida pilnīgu attaisnošanu.

"Protams, ka Sandra Mitrēvica dotajā brīdī neatzīst izdarīto un jūtas nevainīga. Protams, ka kaut kādi pierādījumi ir, bet jautājums par viņu kvalitāti, par to, vai viņi ir pietiekami. Es domāju nebūtu pareizi tagad ļaut sabiedrībai notiesāt Sandru Mitrēvicu ātrāk nekā to hipotētiski izdarītu tiesa," sacīja advokāts Aldis Liepiņš.

Viņš arī pilnībā noraidīja apgalvojumus, ka Sandra Mitrēvica bija tā, kas pieņēma dzemdības: "Pēc viņas domām noteikti nē." Kopš pērnā gada 5. novembra apsūdzētā uzturas apcietinājumā. Šodien tiesas sēdē viņa no komentāriem atteicās. 

Tēmas