Skaistums
2020. gada 22. augusts, 20:36

"Sevi pieņemt ar bārdu ir labākais, ko esmu šajā dzīvē apguvusi.” Pēc vairāku gadu cīnīšanās ar sejas apmatojumu sieviete nolemj to vairs neslēpt

Jauns.lv

Kad Alma Toresa (Ņujorka, ASV) bija 15 gadus veca, viņu piemeklēja hormonu darbības traucējumi, bet 18 gadu vecumā oficiāli konstatēja policistisko olnīcu sindromu. Meitenei sāka augt bārda, kuru viņa balināja un skuva. Tomēr pēc pāris gadiem Toresa nolēma vairs necīnīties un neslēpt bārdu no citiem, ziņo DailyMail.

Šobrīd sieviete, būdama 27 gadus veca, sociālajā vietnē “Instagram” dalās ar savu stāstu un cenšas iedvesmot citus. “Es iemācījos pieņemt to, ko nevaru mainīt. ” Viņa norāda, ka pozitīvās atsauksmes esot vairāk nekā negatīvās. Sieviete esot iemācījusies mīlēt sevi un citu cilvēku negatīvisms viņu vairs neietekmējot.

foto: SWNS.com

“Es nekad nebiju tā īsti pamanījusi, ka cilvēki smejas un aprunā mani. Kādu dienu skolā pie manis pienāca karjeras konsultants un vēlējās ar mani aprunāties. Viņš jautāja, kā jūtos, vai apkārtējie klasesbiedri man ļoti traucē. Tikai tad es palūkojos apkārt un ieraudzīju, cik daudzi sačukstas tieši par mani. Tas visu mainīja, es sāku cīnīties, lai atbrīvotos no sejas apmatojuma,” pusaudžu gadus atceras Toresa. Viņa esot izmēģinājusi ne tikai skūšanos, balināšanu un vaskošanu, bet pat matu noņemšanu ar lāzeru.

foto: SWNS.com

Pagrieziena punkts bija sociālo mediju zvaigzne Harnama Kaura ar 150 000 sekotājiem, kura cieš no tā paša sindroma, bet nekautrējas par to. “Nodomāju, ja to var viņa, tad varu arī es,” atceras Toresa, kura lēmumu neslēpt vairs savu bārdu pieņēma 23 gadu vecumā.

foto: SWNS.com

“Es gribu palīdzēt cilvēkiem saprast, ka mūsu ķermeņi ir atšķirīgi. Iemācieties sevi pieņemt un mīlēt! Iemācīšanās sevi pieņemt ar bārdu ir labākais, ko esmu šajā dzīvē apguvusi.”

foto: SWNS.com