foto: REUTERS/SCANPIX
Pasauli sajūsmina 11 gadus vecs baletdejotājs no Nigērijas, kurš nu brauks mācīties uz ASV
Entonijs Mmesoma Madu
Bērni
2020. gada 15. augusts, 18:12

Pasauli sajūsmina 11 gadus vecs baletdejotājs no Nigērijas, kurš nu brauks mācīties uz ASV

Jauns.lv

Vecāki cerēja, ka dienās viņu 11 gadus vecais dēls Entonijs Mmesoma Madu kļūs par mācītāju. Tā vietā viņš sajūsmināja miljoniem cilvēku visā pasaulē ar savu prasmi dejot baletu.

“Dejojot es jūtos tā, it kā būtu pasaules virsotnē,” aģentūrai “Reuters” pastāstīja jaunais censonis, kura uzņemtais video ar baleta soļu demonstrēšanu lietū kļuva par interneta hitu – viņa piruetes un lēcienus uz asfalta lietus laikā noskatījās vairāk nekā 15 miljoni cilvēku. Tostarp arī pārstāvji no elitārā Amerikas Baleta teātra, kas piešķīra puisim stipendiju un organizēja piekļuvi internetam, lai viņš šovasar varētu sākt virtuālās nodarbības. Savukārt nākamgad stipendijas ietvaros viņš varēs mācīties jau ASV.

“Kad draugi redz mani dejojam, viņi domā, ko šis zēns dara, vai viņš dejo ārzemju dejas? Tagad es esmu ieguvis lielu balvu – došanos uz ASV. Es būšu lidmašīnā, es to visu gaidu, un to man ir devis balets,” sacīja talantīgais Entonijs.

Pēc video noskatīšanās “Leap of Dance Academy”, kur skolojas Entonijs un kur audzēkņi to dara bez maksas, sāka saņemt ziedojumu straumi. Dibinātāja Daniela Adžala Ovoseni stāsta, ka saņemto naudu un slavu izlietos, lai popularizētu baletu Nigērijā, valstī, kur tas netiek pārāk daudz praktizēts.

foto: REUTERS/SCANPIX
Entonijs Mmesoma Madu