2020. gada 18. jūlijs, 17:55

"Es nezinu kā, bet tas darbojas" - pateicoties hipnozes aplikācijai sieviete zaudē lieko svaru un pilnībā izmaina savu dzīvi

Jauns.lv

Skaistumkopšanas eksperte, kura lielāko dzīves daļu cīnījusies ar svara problēmām, atklājusi, kā miegā samazinājusi savas ķermeņa aprises par trīs izmēriem. Un tas viss pateicoties 8 eiro vērtai hipnozes aplikācijai, vēsta "Daily Mail".

20 gadu vecumā sieviete mocījās ar ēšanas traucējumiem un bulīmiju. Ar laiku 46 gadus vecajai divu bērnu mātei Steisijai Ortonai no Lielbritānijas ēdiens kļuva par sava veida mierinājumu.

Pirms diviem gadiem viņa jutās satriekta, ka darba "Instagram" kontā ieraudzīja fotogrāfiju ar savu balonam līdzīgo vēderu. Viņa pamanīja, ka kolēģis divu nedēļu laikā zaudējis 3 kilogramus:

"Es jautāju, kā viņam tas izdevās un viņš man parādīja šo aplikāciju ar nosaukumu "Virtual Gastric Banf Hypnosis – Lose Wight Fast". Es nopirku šo aplikāciju tajā pašā dienā." Par lielu pārsteigumu, piecas nedēļas pēc aplikācijas izmantošanas viņa bija zaudējusi gandrīz 9 kilogramus. Aplikāciju viņa atskaņoja katru vakaru pirms aizmigšanas:

"Esmu pilnībā izmainījusi savas domas par ēdienu. Es jūtos ar sevi apmierināta un vajadzība pēc ēdiena ikreiz, kad jūtos satraukta, ir zudusi. Jūtos stiprāka kā jebkad. Man joprojām ir sliktās dienas, bet lietotnes klausīšanās mani nomierina. Manuprāt, tas ir daudz vairāk nekā tikai fiziskā svara zaudēšana." 

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Steisija 2017. gadā.

Jaunībā Steisija gadiem ilgi mocījās ar bulīmiju, kā dēļ viņa pat nonākusi slimnīcā. Kad Steisija palika stāvoklī, viņa apsolīja cīnīties ar saviem dēmoniem, lai nekaitētu bērnam: "Tas bija pagrieziena punkts. Manī bija maza dzīvība, kas bija jāsargā. Man bija jāmainās un jābeidzot bojāt savs ķermenis sava vēl nedzimušā bērna dēļ." 

Kādu brīdi pēc bērniņa piedzimšanas sieviete jutās apmierināta un laimīga: "Es nemaz nesatraucos par savu svaru. Tā kā es baroju bērnu ar krūti, ēdu veselīgi." Pēc nepilniem diviem gadiem viņa atkal palika stāvoklī, izšķīrās no sava bijušā vīra un viss mainījās.

Stresa dēļ Steisija neko nespēja ieēst un svars nokritās. Tomēr gadiem ejot, viņu piemeklēja depresija. Savu garastāvokli viņa mēģināja uzlabot ar ēdienu. Steisija kļuva par emocionālo ēdāju. Pagrieziena punkts notika 2018. gadā, kad viņa darba "Instagram" kontā ieraudzīja neglaimojošu fotogrāfiju ar sevi.

Hipnozes aplikācija bija kā glābiņš. Rezultāti bija manāmi jau pēc pirmās lietošanas reizes: "No rīta es devos darbā pēc kafijas, kur tiek pasniegtas arī kūciņas un cepumi. Parasti es tos dievināju, bet manā prātā kaut kas bija mainījies. Es vienkārši negribēju tos ēst."

Kopš tā brīža Steisija turpina zaudēt svaru. Tagad viņai ir 12 apģērba izmērs. Sievietes uzturs ir pilnībā pārvērties. Viņa vairs neēd saldumus un ātrās uzkodas. "Es nevaru īsti izskaidrot šo programmu, jo bieži guļu, pirms tā nonāk līdz hipnozes daļai, bet tā palīdzēja man pilnībā mainīt savus ēšanas paradumus.

Klausoties tajā es iztēlojos sevi tievāku. Skatoties uz sevi spogulī es iztēlojos, kā viss neveselīgais ēdiens, ko es liku savā ķermenī, tiek nolikts uz galda un aizgrūzts prom, aizstājot to ar veselīgu pārtiku. Es vairs neēdu, līdz man kļūst slikti. Tagad es ēdu daudz instinktīvāk.

Es ieklausos, vai patiešām esmu izsalkusi, nevis ēdu, jo domāju, ka vajadzētu. Es lietoju mazāku šķīvi. Un man nav vēlēšanās to piekraut ar kaudzi kā tas bija agrāk. (..)

Es varu ēst ēdienu, kas man garšo bez kaloriju skaitīšanas. Atšķirība ir tāda, ka es vairs nesēžos pie liela pusdienu šķīvja un neēdu, līdz jūtos neērti. Es neaptvēru, cik ļoti svara zaudēšana mainīs manu dzīvi un cik apmierināta ar sevi es jutīšos...”

Tēmas