foto: Pixabay.com
Jaunākās tendences ir satraucošas: mūsdienās jaunieši ļoti negribīgi izturas pret seksu
Jaunie cilvēki – un tas attiecas arī uz precētajiem vai pārī dzīvojošajiem – vidēji gadā ar seksu nodarbojas deviņas (!) reizes retāk nekā iepriekšējā paaudze.
Attiecības
2020. gada 18. maijs, 03:55

Jaunākās tendences ir satraucošas: mūsdienās jaunieši ļoti negribīgi izturas pret seksu

Inguna Mukāne

"Patiesā Dzīve"

No ievērojamas lejupslīdes randiņu un seksa popularitātē līdz šķiršanās statistikas uzlabojumam – pēdējā desmitgadē nevar sūdzēties par interesantiem zinātnes atklājumiem un tendencēm pāru attiecību jomā.

Par mīlestību un smadzenēm mums tagad zināms daudz vairāk nekā pirms desmit vai divdesmit gadiem. Tomēr – vai tas atvieglo mūsu mīlestības attiecības, pārdzīvojumus un sāpes? Vairumā gadījumu, šķiet, ka ne. Šīs jūtas joprojām ir viena no lielākajām cilvēka mīklām.

Kāds ārzemju komiķis nesen izteicās, ka mīlestība ir līdzīga muguras sāpēm – rentgenā tās neuzrādās, bet cilvēks labi zina, ka viņam tās ir. Un zinātnieki to nemaz nenoliedz – daudzi no viņiem salīdzina mīlestību ar slimību, kas mūs pārņem gan fiziski, gan psiholoģiski.

Citi savukārt saskata, cik ļoti mīlestība atgādina Mēnesi – tāpat kā tas pilnmēnesī ierosina savu leģendāro trakuma formu, arī mīlestībai ir savas fāzes. Taču par šīm mīlestības fāzēm un noskaņojumiem, kas mēdz ļoti mainīties, zinātne nemaz tik daudz nav uzzinājusi.

Pēdējās desmitgades interesantāko atklājumu apkopojums vairāk vērsts uz mūsdienu mīlētāju paradumu maiņu, nevis pašu mīlestības dabu.

Lasi tālāk un uzzini tos!

Nākamā lapa: Kāpēc jaunie cilvēki nenodarbojas ar seksu?