foto: ZUMAPRESS.com
Grūtniece Indijā uz ceļa dzemdē mazuli un pēc tam noiet vēl 160 kilometru
Ilustratīvs foto.
Bērni
2020. gada 14. maijs, 14:15

Grūtniece Indijā uz ceļa dzemdē mazuli un pēc tam noiet vēl 160 kilometru

Jauns.lv

Pēc tam, kad Indijā Covid-19 pandēmijas dēļ tika slēgtas lielās pilsētas, daudzām ģimenēm nācās ar kājām mērot simtiem kilometru garu ceļu mājup uz graustu rajoniem. CNN vēsta par kādu grūtnieci, kurai šis ceļš izrādījies īpaši smags - viņai gājiena laikā sākušās dzemdības.

Sieviete, kuras identitāte CNN nav zināma, kopā ar vīru un pārējiem četriem bērniem devās no Nāšikas pilsētas Maharastrā uz Satnas pilsētu blakus esošajā Madhija pradeša štatā.

Ceļojuma laikā sievietei sākušās dzemdības, un viņa apstājusies ceļa malā, lai laistu pasaulē mazuli. Pēc dažām dienām ģimeni kontrolpunktā uz Madhija pradeša robežas apturēja robežsargs Kavita Kanešs. "Pēc dzemdībām viņa atpūtas apmēram divas stundas, un tad turpināja ceļu. Ģimenei nebija naudas un transportlīdzekļa, neviens viņus negribēja uzņemt automašīnā," Kanešs pastāstīja CNN.

Bērns piedzimis 5.maijā, četras dienas pirms ģimenes nonākšanas kontrolpunktā.

Sievietei un mazulim steigšus nodrošināta medicīniskā palīdzība.

Miljoniem trūcīgo Indijas iedzīvotāju Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi ir atstājuši bez darba un iedzinuši vēl lielākā trūkumā. Daudzi bijuši spiesti pamest pilsētas un doties atpakaļ uz saviem ciematiem, nereti mērojot ceļu kājām. Daži garajā ceļā miruši, bet citus dzimtajos ciematos sagaidījusi naidīga uzņemšana, cilvēkiem baidoties, ka viņi varētu būt slimi ar Covid-19. Citi nabadzīgie savukārt izvēlējušies palikt pilsētās un mitinās antisanitāros apstākļos, kur vīruss var izplatīties ļoti strauji.

Pašreiz Indijā oficiāli ziņots par 78 810 Covid-19 gadījumiem. Ar slimību miruši 2 564 cilvēki.

Covid-19 krīze Indijā pārtapusi humānā traģēdijā

gallery icon
27