foto: unsplash.com
Kā iepriecināt bērnu dzimšanas dienā - par spīti Covid-19
Bērni
2020. gada 31. marts, 12:41

Kā iepriecināt bērnu dzimšanas dienā - par spīti Covid-19

Jauns.lv

Šādu notikumu attīstību neviens nevarēja prognozēt, tāpēc iespējams, ka jūsu bērnam bija ieplānota grandioza dzimšanas dienas ballīte, kas Covid-19 vīrusa dēļ ir atcelta. Taču ierobežojumi un karantīna nav tāds šķērslis, lai nesagādātu mazajam gaviļniekam neaizmirstamu dzimšanas dienu, vēsta portāls huffpost.com.

Bērniem šis laiks nav viegls, pandēmijas dēļ jāmācās mājās, ir atceltas klases ekskursijas, treniņi, pulciņi un tikšanās ar draugiem. Bērnus var arī sarūgtināt, ka tiek atceltas viņiem apsolītās dzimšanas dienas ballītes.

Taču, ja jaunajam cilvēkam dzimšanas diena ir iekritusi karantīnas laikā, tas nenozīmē, ka to nevar padarīt par interesantu un atmiņā paliekošu dienu. Psihologi atzīst, ka bērni bieži vien ir daudz elastīgāki un ātrāk pielāgojas pārmaiņām. Taču bērnam jāpaskaidro, ka, neskatoties uz apstākļiem, darāt visu iespējamo, lai viņam sagādātu prieku.

Taču ņem vērā, ka tava bērna un sabiedrības veselība šobrīd ir prioritāte, tāpēc neļaujies kārdinājumam pārsteigt gaviļniekus ar ciemiņiem.

Baloni. Bērniem patīk baloni. Varat sagādāt tiem pārsteigumu, piemēram, pa nakti sapūšot viņu istabā balonus. Vai ar tiem izrotājot māju, viņa istabu.

Kaimiņi. Ja varat sarunāt, iesaistiet savus kaimiņus. Kāda ģimene Anglijā atklāja, ka ar kaimiņiem sarunājuši, ka tie konkrētā laikā brauks gar mazā jubilāra māju un pīpināja skaņas signālu. Tas mazajam mašīnu entuziastam sagādāja lielu piedzīvojumu. Līdzīgi var rīkoties arī bez transporta līdzekļiem, sarunājot, ka apsveiks kaimiņu, pamājot, ejot gar logu (protams, ne visi kaimiņi reizē un ieturot drošu distanci vienam no otra).

Tehnoloģijas. Izveido bērna dzimšanas ballīti ar kādu konferenču sazvanīšanās rīku, piemēram, Zoom.us. Visi varēs redzēt viens otru un komunicēt. Pie tam pēc šādas “ballītes” nebūs jāmazgā trauki un jākārto māja. Iespējams, ka kāds radinieks vai apsveicējs var sagatavot apsveikuma video, ar kuru iepriecināt video. Vecāki var izveidot video, kurā izmantotas mīļas vai smieklīgas bērna  bildes ar viņa mīļāko mūziku.

Dārgumu meklēšana. Pat dāvanu pasniegšanu var pārvērst piedzīvojumā. Jubilārs pamostas blakus vēstulei, kurai seko norādes, kā gaidīto dāvanu atrast, taču tur nākamā zīmēta. Jautrība garantēta!

Gatavojiet kopā. Iesaistiet bērnu mielasta, īpaši kūkas, gatavošanā. Ļaujiet izvēlēties recepti, palīdzēt ar dekorēšanu. Citi vecāki iepriecina mazo gaviļnieku, ļaujot šajā dienā viņam ēst visu, ko viņš vēlas, pat, ja tas ir saldējums brokastīs un popkorns pusdienās.

Īpašs kino vakars. Ierastos filmas vakarus šāds gadījumos var pārvērst par piedzīvojumu. No palagiem un krēsliem uzbūvējiet fortu, salieciet iekšā spilvenus un nodrošinoties ar našķiem, kino vakars var sākties. Filmu, protams, izvēlas jubilārs.

Tēmas