2020. gada 23. marts, 10:58

Šauļu policiste Sandra: "Palieciet mājās, lai šis ātrāk beigtos. Pietiek slepus iet pie frizieriem un taisīt manikīru"

Jauns.lv

Lai ierobežotu Covid-19 pandēmiju, Lietuvā jau nedēļu ir noteikta karantīna, taču joprojām ir cilvēki, kuri turpina to neuztvert nopietni. Savās emocijās dalās trīs bērnu māmiņa Sandra. Viņa strādā Šauļu policijas komisariātā un savu darba pienākumu dēļ katru dienu citu bezatbildības dēļ ir spiesta apdraudēt savu un ģimenes veselību.

Karantīnas laikā Lietuvā ir slēgti veikali (izņemot pārtikas veikalus, aptiekas un specializētās zooaptiekas), aizliegta kafejnīcu, bāru un kazino darbība un skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšana. Ir aizliegti visi publiskie pasākumi, un cilvēkiem tiek rekomendēts pēc iespējas strādāt no mājām un savu dzīvesvietu nepamest.

Tomēr ir ļaudis, kuri joprojām neapzinās situācijas nopietnību, apdraudot gan savus tuviniekus, gan mediķus, policijas darbiniekus un tirdzniecības un citu profesiju pārstāvjus, kuri darba dēļ ik dienu riskē ar savu veselību, strādājot bīstamos apstākļos.

Lūk, Šauļu pilsētas un rajona policijas darbinieces Sandras aicinājums:

"Situācija ik dienu kļūst arvien nopietnāka. Ja sākumā vēl centāmies jokot, tad šodien jau tie ir smiekli caur asarām. Lielākā daļa dzīvo neziņā un satraukumā. Kāds joprojām joko. Aiz nezināšanas. Vai sapratnes trūkuma dēļ. Vai vienkārši tāpēc, ka šķiet - viņus tas neskars. Neesiet tik droši. Šis vīruss neizvēlas. Varbūt tas neskars jūs pašus, bet jūsu tuvākos. Un ko tad vainosim - citus vai sevi? Taču tad jau var būt par vēlu. Tiek lūgts tikai tik daudz, kā vienkārši palikt mājās. 

Vai tiešām mājās ir tik slikti? Vai tiešām basketbols, futbols, volejbols vai draugi nepagaidīs, kamēr viss būs beidzies? Virtuālā vide lieliski var palīdzēt šajā ziņā. Spēlējiet basketbolu tur, sazinieties mesendžerī.

Mani mājās katru dienu gaida trīs bērni, mīļotais cilvēks, mamma, brālis... Protams, es nezinu, vai kādu dienu nebūs tā, ka mājās nākt nevarēšu, jo AIZSTĀVOT, SARGĀJOT UN PALĪDZOT es varu saķert šo vīrusu, kurš neizvēlas, kas tu esi...

Es riskēju ar visu, kas man ir dārgs. Tas ir mans darbs, un turpiniet vien teikt, ka esmu dusmīga, stingra un nežēlīga, taču šajā laikā es nevaru būt citāda. Kamēr jūs nesapratīsiet, ka tagad nav īstais brīdis spēlēties ārā, braukt ciemos pie radiniekiem, tikties ar draugiem, slepus iet pie frizieriem un taisīt manikīrus. 

Visu naudu tāpat nenopelnīsiet... Esiet tagad labāki, palīdziet tiem vientuļajiem vecīšiem, kuriem tagad patiešām palīdzība ir vajadzīga. Lasiet grāmatas, tās sen jau ir aizmirstas, runājiet ar saviem ģimenes locekļiem. Kad situācija mainīsies, varēsiet darīt to, kas tagad nav iespējams.

Gribu, lai visi saprastu, cik svarīgi tagad ir palikt mājās, neriskēt ar savu un savu tuvinieku un draugu veselību un dzīvību. Ne sevis dēļ, bet visu dēļ, jūsu pašu dēļ lūdzu - palieciet mājās, lai šis viss ātrāk beigtos. Sargāsim cits citu un priecāsiemies par dzīvi. Priecāsimies, ka esam veseli."