foto: Ekrānuzņēmums no BBC video
Dzīve neīstajā dzimumā: no sievietes par vīrieti, un tad no vīrieša atkal par sievieti, un otrādi
Brians atkal vīrieša dzimumā.
Attiecības
2020. gada 16. marts, 04:01

Dzīve neīstajā dzimumā: no sievietes par vīrieti, un tad no vīrieša atkal par sievieti, un otrādi

Jauns.lv

Nav noslēpums, ka mūsdienās ir cilvēki, kas nejūtas komfortabli savā dzimumā un nolemj to mainīt. Tomēr diezgan pārsteidzoši, ja pēc dzimuma maiņas cilvēks nolemj to mainīt vēlreiz – šoreiz atpakaļ uz sākotnējo dzimumu. Šādu dzīves lēmumu pieņēmusi Elija (Ellie, 21) no Beļģijas, kā arī viņas partnere Nele (Nele, 24) no Vācijas, ziņo BBC. Abas sievietes vīrieša izskatā pabijušas četrus gadus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lēmumu atgūt sākotnējo dzimumu sievietes pieņēmušas pērn. Pārtraucot testosterona lietošanu, ar katru dienu aizvien vairāk ķermeņi kļūstot atkal sievišķīgi.

Testosterona lietošana gadiem ilgi gan radījusi vienu neatgriezenisku parādību. “Diemžēl mana balss nekad neatgriezīsies. Kādreiz man ļoti patika dziedāt, bet šobrīd joprojām izklausos pēc vīrieša, ” norāda Nele.

Nav vēlējusies būt par vīrieti, bet par sievieti - arī nav bijis komfortabli

Savukārt Elija atklāj, ka, esot mazai, viņai neesot bijuši iebildumi būt par meiteni. Tas esot mainījies tieši pusaudžu vecumā. Kādu dienu apjautusi, ka vairāk uzvedas kā zēns un arī interesējušas daudz lietas, kas raksturīgas pretējam dzimumam, tostarp izjutusi simpātijas tieši pret meitenēm.

 Ap 15 gadu vecumu viņa sapratusi, ka nevēlas būt sieviete. Elija uzsver, ka nav vēlējusies kļūt par vīrieti, bet vienkārši apjautusi, ka nevēlas būt sieviete. Viņa esot vēlējusies būt neitrāla – it kā starp abiem dzimumiem.

"Kaitināja, ka sāka uztvert nevis kā personību, bet kā kaut ko seksīgu"

Arī Nele atzīstas savās atmiņās: “Kad man deviņu gadu vecumā sāka augt krūtis, māte aizliedza staigāt bez krūštura. Es nesapratu, kāpēc tāda nevienlīdzība, ka mans brālis var ārā staigāt ar kailu augšdaļu, bet es, lūk, nedrīkstu. Mani kaitināja, ka pretējais dzimums mani sāka uztvert nevis kā personību, bet kā kaut ko seksīgu.

Kad sapratu, ka pievelk daiļā dzimuma pārstāves, mani šausmināja doma, ka es varētu būt lesbiete. Draudzenes to uzzinātu un sāktu izvairīties, domājot, ka vēlos no viņām kaut ko vairāk. ”

Kad Nele bija 19 gadu veca, viņa sabiedrībā izgāja kā biseksuāla, jo tas šķita drošāks gājiens. Tomēr nevēlama uzmanība no vīriešu puses traucēja. Tāpat viņa saprata, ka nejūtas ērti sievietes ķermenī. Pamazām viņa sāka fantazēt par savu krūšu noņemšanu.

Nolēmusi kļūt par transdzimuma personu, apmeklējusi kādu terapeitu, kurš apstiprinājis, ka visas pazīmes liecinot, ka viņa tiešām ir transpersona. Pēc vizītes sākusi lietot testosteronu.

Arī Elija, saprotot, ka nevēlas būt sieviete, 16 gadu vecumā sākusi lietot vīriešu hormonus, un viņai veikta mastektomija.

No vīrieša par sievieti, tad atkal par vīrieti

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līdzīgu pieredzi piedzīvojuši Braiens (Brian Belovitch) un Daniels (Daniel), bet no cita sākumpunkta. Viņi abi sākumā bijuši vīrieši, tad kļuvuši par sievietēm un visbeidzot – atkal kļuvuši par vīriešiem.

Braiens lēmumu kļūt par sievieti bija pieņēmis teātrī un šādu dzīvi dzīvojis 15 gadus. Video viņš rāda, kā izskatījies sievietes ķermenī kā Tiša (Tish).

Daniels (Daniel) kā sieviete dzīvojis 12 gadus. 2016. gadā nolēmis atkal kļūt par vīrieti. Šobrīd ritot pēdējie soļi, lai sevi pilnībā atkal varētu dēvēt sākotnējā dzimumā.

Tēmas