foto: Ekrānuzņēmums no Kelijas Eldredas Youtube konta "Kellie Girl"
Sabiedrību pārsteidz pieaugušu sieviešu hobijs kolekcionēt lelles
Šobrīd Youtube kanālu “Kellie girl”abonē vairāk nekā 30 000 cilvēku, savukārt videoklipi par lellēm ir ieguvuši vairāk nekā 14 450 000 skatījumu.
Bērni
2020. gada 4. marts, 06:14

Sabiedrību pārsteidz pieaugušu sieviešu hobijs kolekcionēt lelles

Jauns.lv

Nav noslēpums, ka katram ir savas kaislības. Kelijai Eldredai (Kellie Eldred) no Amerikas Savienotajām Valstīm tā ir leļļu kolekcionēšana. Šobrīd viņas Youtube kanālu “Kellie girl”abonē vairāk nekā 30 000 cilvēku, savukārt videoklipi par lellēm ir ieguvuši vairāk nekā 14 450 000 skatījumu, ziņo theguardian.com.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eldreda savu vaļasprieku devē par mazliet traku. Šāda hobija piekritēji mūsdienās esot gatavi pat tērēt divdesmit tūkstošus dolārus par vienu lelli.

foto: Ekrānuzņēmums no Kelijas Eldredas Youtube konta "Kellie Girl"

Viņas stāsts sācies 1999. gadā, kad interneta veikalā “eBay” viņa ieraudzījusi lelli, kas patiesi līdzinājusies īstam zīdainim. Lelles ķermenis bijis nostrādāts līdz pēdējam, lai atgādinātu īstu mazuli. Pat tās acis esot atgādinājušas Eldredas meitu Leksiju, kad viņa bijusi zīdaiņa vecumā. Lai arī šo gadu laikā iegādātas daudz citas lelles, tomēr šī joprojām esot viņai vismīļākā.

Pēdējos gados šādu “dzīvo” leļļu izgatavošana ir attīstījusies. Visbiežāk tās tiek veidotas pēc kolekcionāru pasūtījumiem. Sievietes Youtube kanāla pašreizējā zvaigzne ir lelle Monro, kas veidota no silikona. Pēc taustes tā atgādina īstu mazuļa ādu.

foto: Ekrānuzņēmums no Kellijas Eldredas Youtube konta
Youtube kanāla pašreizējā zvaigzne lelle Monro.

Eldreda norāda, ka lielākoties, protams, šo hobiju piekopj sievietes. Tiesa, nevajagot gan uzreiz iedomāties, ka lelles pērk tikai sievietes, kurām nav bērnu. Pārsteidzoši, ka lielākā daļa ir mātes arī reālajā dzīvē, tostarp, arī Eldreda. Kolekcionāres tiekas interneta forumos un leļļu pārdošanas platformās “Etsy” un “eBay”.

Sieviete arī atzīst, ka diemžēl esot arī cilvēki, kuri uz šo hobiju skatās ar aizspriedumiem un nosodījumu. Viņa neveltot liekas cerības, ka kādu dienu visa sabiedrība to uztvers kā pilnīgi normālu.

foto: Ekrānuzņēmums no Kelijas Eldredas Youtube konta "Kellie Girl"

Monreālas Konkordijas universitātes humanitāro zinātņu doktorante Emīlija Hilaire (Emilie Hilaire) veikusi pētījumu par šo tēmu, atklājot, ka kolekcionāri neuztver lelles par īstiem bērniem. Viņa norāda, ka tas esot hobija pārpratums, ko, iespējams, radījuši uzskati par sievietes lomu sabiedrībā.

Pētījums pierādījis, ka, turot “dzīvo lelli” rokās, var izstrādāties tie paši endorfīni kā ar īstu mazuli. Šādām lellēm var būt terapeitisks ieguvums, mazinot stresu un pat depresiju. Novērots, ka kolekcionāri reizēm lellēm pieķeras arī emocionāli, tomēr esot maldīgi uzskatīt, ka lelles aizvieto īstus bērnus.

Vienā no saviem video arī Eldreda stāsta, ka lellei Monro esot tik ļoti pieķērusies, ka izjūtot bailes, ka viņai varētu kas atgadīties. Sieviete saprotot, ka tā esot tikai lelle un, atstājot viņu istabā, tai nekas nenotiks, tomēr šādas domas esot grūti kontrolēt. Prātā pat ienācis, ka lelli varētu saplosīt viņas suņi vai mājā izcelties ugunsgrēks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās