Bērni
2020. gada 27. februāris, 04:33

Fotogrāfe, kura piepildīja vēža skartās meitenītes Heilijas sapni par Disnejlendu. Ekskluzīva intervija ar Kristiju Pētersoni

Jauns.lv

Amerikas digitālā printa "Christy Peterson digitals" īpašniece Kristija Pētersone (Christy Peterson) sabiedrībā izpelnījusies atzinību par saviem darbiem. Viņa māk mazuļus un bērnus fotogrāfijās radīt par komiksu varoņiem un pasaku tēliem. Jauns.lv redakcija uzrunāja Pētersoni personīgi, lai taujātu, kā tapuši darbi un kur guvusi iedvesmu.

Ietērptie mazuļi Betmena, Supermena, Kapteiņa Amerika un citu Marvel komiksu varoņu tērpos

Visgrūtāk esot strādāt ar mazuļiem. Izņēmums esot jaundzimušie – līdz divām nedēļām, jo viņi guļot mierīgi.

foto: Christy Peterson / Vida Press

Cita lieta esot strādāt jau ar tiem, kas jau mazliet paaugušies. Viņi guļot mātes klēpī un ar speciālu spalvu vai nūju, kam pievienots mākslīgs taurenis, tiekot pievērsta viņu uzmanība. Šādi viņi skatās, kur nepieciešams. Vēlāk varot fotogrāfijas apstrādāt tā, lai izskatās, ka bērni veic dažādas aktivitātes, piemēram, sēņo vai priecīgi lec. 

foto: Christy Peterson / Vida Press

Aizvest vēža slimnieci uz pašas fantāzijā radītu Disnejlendu

Reiz kāda brīvprātīgā uzrunājusi Pētersoni ar lūgumu, vai viņa varētu piepildīt mazas meitenes Heilijas (Hailey) sapni. Meitene vienmēr bija sapņojusi par ceļojumu uz Disnejlendu, diemžēl smagās slimības dēļ patlaban tas nebija iespējams.

Meitene bijusi ļoti radoša un pati nākusi klajā ar savām idejām, kā vēlas pozēt un kāda princese būt.

foto: Christy Peterson/ Facebook
Heilija vienmēr bija sapņojusi par ceļojumu uz Disnejlendu, diemžēl smagās slimības dēļ tas nebija iespējams.

Kad bildes bijušas gatavas, Heilija esot smaidījusi un arī fotogrāfe jutusies īpaši, ka šādā veidā var pasauli padarīt labāku un iepriecināt mazo dvēseli.

Jauns.lv taujājot, kā šobrīd jūtas Heilija, Pētersone atbild, ka diemžēl nezinot. Viņa esot cerējusi saņemt vēl kādu ziņu no meitenes ģimenes, bet diemžēl pagaidām vien klusums. Ņemot vērā smago bērna diagnozi, tas esot saprotams un viņa respektējot ģimenes lēmumu. Lai kā arī būtu – viņai šis notikums esot palicis atmiņā kā sirdi sildošs, ka var ienest kādam saules staru tik tumšā dzīves periodā.

Fotografēšanai iedvesmoja pašas bērni

Pētersone atklāj, ka vienmēr esot vēlējusies nodarboties ar fotografēšanu. Viņa dzīvojot ASV, Klusā okeāna ziemeļrietumos - Vašingtonas štatā, kur esot skaisti kalni un mežs. Tieši apkārtējā daba iedvesmojusi radīt pasaku fotogrāfijas.

Sākumā sieviete fotografējusi pašas meitas, bet vēlāk interesi izrādījuši arī draugi un paziņas.

foto: Christy Peterson/ Facebook

Diemžēl laika trūkuma dēļ Pētersone ar klientu fotosesijām tieši šobrīd vairs nenodarbojas, tikai reizēm, kad to lūdz tuvākie - draugi vai radinieki. Šobrīd prāts esot nodarbināts ar pašas digitālā printa biznesu.

Kristijas Pētersones fotogrāfijas, kurās viņa bērnus un mazuļus attēlo kā pasaku varoņus

Kristija Pētersone mazuļus ietērpj Betmena, Supermena, Kapteiņa Amerika un citu Marvel komiksu varoņu kostīmos. Savukārt lielākas meitenes var iejusties princešu ...

gallery icon
17

Tēmas