foto: Pixabay
Kāpēc sievietēm patīk gulēt ar segu starp kājām?
Kāda ir tava mīļākā guļus poza?
Attiecības
2019. gada 2. decembris, 13:30

Kāpēc sievietēm patīk gulēt ar segu starp kājām?

Jauns.lv

Sapņi ir īpašs mehānisms, kas atklāj cilvēka patieso dabu un rakstura īpatnības. Vairums sieviešu izvēlas gulēt ar segu starp kājām. Tas notiek neapzināti. Psihologi norāda: konkrētā darbība notiek apzināti, bet tā ir saistīta ar sievietes fizioloģisko un psiholoģisko stāvokli. Ar ko tad šāds sieviešu paradums tiek saistīts?

Mātes instinkts 

Jau no dzimšanas sievietei attīstās atbildības un rūpju instinkts par savu bērnu. Šāda psiholoģiskā īpatnība piemīt tikai sievietēm. Sieviete kontrolē bērnu, izjūtot viņa klātbūtni un var mierīgi iemigt. Vadoties pēc tiem pašiem instinktiem, sievietes guļ ar segu starp kājām, lai izjustu iekšēju mieru un labsajūtu.

Nepiepildītā mīlestība

Vēl viens psiholoģisks šī ieraduma skaidrojums slēpjas sievietes vēlmē sajust sev līdzās vīrieti. Neapzināti, apskaujot segu, daiļā dzimuma pārstāves ilgojas pēc stiprā dzimuma aizsardzības un rūpēm. Piemēram, ja sieviete guļ vienā gultā ar vīrieti, visdrīzāk viņa uzliks viņam virsū kādu, lai sajustu savu partneri.

Sieviešu iegurņa uzbūve

Atsevišķs stāsts ir sievietes fizioloģiskās īpatnības. Šī poza tiek skaidrota ar unikālu iegurņa uzbūvi. Tas veidojies tā, lai sievietes gurni nesaskartos, bet guļas pozā tas dod spēcīgu slodzi mugurkaulam. Tāpat sega palīdz neizjust spiedienu no spicajiem ķermeņa kauliņiem.

Temperatūras regulators

Saskaroties sieviešu kājām, ķermeņa temperatūra paaugstinās, kas izraisa sviedru izdalīšanos un līdz ar to arī kopēju diskomfortu. Lai izvairītos no šīm nepatīkamām izjūtām, segu ievieto starp kājām, tās nesaskaras un sasilšana nenotiek, teikts publikācijā "Postimees".