foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com
Sievietei, kura dzemdējusi 44 (!) bērnus, liegts radīt vēl pēcnācējus
2019. gada 17. oktobris, 15:56

Sievietei, kura dzemdējusi 44 (!) bērnus, liegts radīt vēl pēcnācējus

Jauns.lv

40 gadus vecai mātei, kura dzemdējusi 44 bērnus, liegts ieņemt vēl kādu mazuli. Marjama Nabatanzī apprecējās jau 12 gadu vecumā, drīz pēc tam pasaulē laižot dvīņus, kam sekoja vēl pieci dvīņu, četri trīņu un pieci četrīšu “komplekti”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms trīs gadiem Marjamu pameta viņas vīrs un bērnu tēvs, atstājot ģimeni nolemtu nabadzībai. Sieviete kopā ar 44 bērniem bija spiesta uzturēties četru istabu blokmājā Ugandas ciematā netālu no Kampalas. 

Nu Ugandas ārstu komanda ir rīkojusies, lai sievietei vairs nevarētu būt bērnu, veicot ķirurģisku manipulāciju. 

foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com

Marjamas iespaidīgo grūtniecību skaitu ārsti skaidro ar to, ka sievietei ir neparasti lielas olnīcas. Kampalas slimnīcas ārsts Čārlzs Kigudu atzinis, ka sievietes neparastā auglība varētu būt iedzimtības sekas. “Marjamas gadījumā ir ģenētiska nosliece uz hiperovulāciju, kas ievērojami palielina daudzaugļu grūtniecības iespējamību,” atzina Kigudu. 

Tikmēr pati Marjama nenoliedz, ka viņas dzīve bijusi grūtību pilna: “Esmu uzaugusi ar asarām acīs. Vīrs ikdienas pakļāva mani ciešanām. Visu savu dzīvi esmu pavadījusi, rūpējoties par bērniem un mēģinot strādāt, lai nopelnītu naudu,” atzina sieviete. 

Marjama jau bērnībā vēlējusies lielu ģimeni, taču viņas sapnis bijis seši bērni. Tā vietā liktenis izspēlējis ļaunu joku. “Es uzņēmos pieaugušā atbildību jau kopš vēl biju tikai bērns. Man nav bijusi bērnība. Nekad!” - presei ar asarām acīs apstiprināja Marjama. 

Nabatanzī ir lielākā ģimene visā Āfrikā. Ugandā dzimstības līmenis ir vidēji 5,6 bērni uz vienu sievieti, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem visā kontinentā.