foto: scanpix
Britus sanikno karaliskās ģimenes uzturēšanas izmaksas – Harija un Meganas mājas remonts nodokļu maksātājiem laupījis krietnu summu
Saseksas hercogi - Megana Mārkla un princis Harijs.
Attiecības
2019. gada 25. jūnijs, 14:04

Britus sanikno karaliskās ģimenes uzturēšanas izmaksas – Harija un Meganas mājas remonts nodokļu maksātājiem laupījis krietnu summu

Jauns.lv

Saseksas hercogi Harijs un Megana kopā ar savu pirmdzimto dēlu par savu mājvietu nu jau labu laiciņu sauc Frogmoras kotedžu Vindzoras pils teritorijā aptuveni 30 kilometrus uz rietumiem no Kensingtonas pils, kur joprojām mitinās Harija brālis princis Viljams ar ģimeni.

Hercogu jaunās mājvietas renovācija nodokļu maksātājiem izmaksājusi 2,4 miljonus sterliņu mārciņas (2,6 miljoni eiro). 

Frogmoras kotedža Vindzorā apvienota vienā kopīgā īpašumā, kas agrāk sastāvēja no piecām atsevišķām mājām. Saseksas hercogu pāris, kurš pirms sava dēla Ārčija piedzimšanas pārcēlās uz Frogmoras kotedžu, samaksājis par būvmateriāliem, taču pārējās izmaksas, kas saistītas ar ēkas renovāciju, segtas no britu nodokļu maksātāju naudas. 

foto: Frogmoras kotedža. (Foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press)

Karaliskā ģimene lielos tēriņus gan pamatojusi ar to, ka Frogmoras kotedža iepriekš bijusi diezgan nolaistā stāvoklī.

Pērn karaliskā ģimene britu nodokļu maksātājiem izmaksājusi teju 67 miljonus sterliņu mārciņas (75 miljonus eiro). Tiesa gan, 20 miljoni no šīs summas iztērēt Bekingemas pils renovācijā. 

Lielbritānijas iedzīvotājus saniknojušas iespaidīgās izmaksas. Antimonarhijas grupējuma “Republika” pārstāvis Greiems Smits neslēpa, ka šāds izmaksu daudzums ir nežēlīgs pret iedzīvotājiem, turklāt, daudzas sabiedriskās iestādes dzīvojot zem ekonomiskā spiediena, kamēr Harija mājas remontam valsts atļāvusies iztērēt teju 3 miljonus. 

Nodokļu maksātāju naudas tērēšana britu karaliskās ģimenes vajadzībām ir sensitīvs temats jau vairākus gadu desmitus. 

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14