2,5 gadus vecais Artis ir piedzīvojis daudz sāpju un ciešanu, vecāki lūdz sabiedrības palīdzību puisēna veselības uzlabošanā
2019. gada 18. aprīlis, 12:30

2,5 gadus vecais Artis ir piedzīvojis daudz sāpju un ciešanu, vecāki lūdz sabiedrības palīdzību puisēna veselības uzlabošanā

Jauns.lv

Artim ir divarpus gadiņi.Viņš ir ļoti gaidīts bērns, vecāki sapņoja par mazuli gandrīz desmit gadus. “Viņš nāca pasaule pārāk agri,” stāsta Arta māmiņa Indra. Mazulis piedzima pirms noteiktā laika, svēra tikai 640 gramus, viņu varēja noturēt vienā plaukstā. Par viņa dzīvību nācās cīnīties. Piektajā dienā, kad Artis vēl bija inkubatorā, vecāki viņu kristīja. No slimnīcas Arti izrakstīja tikai pēc pieciem mēnešiem. Ārsti diemžēl nevar pateikt, kurā brīdī bērnam notika asinsizplūdums smadzenēs. Savas īsās dzīves laikā Artis ir piedzīvojis daudz sāpju un ciešanu.

Ārstiem nācās ievietot Artim vēderiņā gastrostomu – speciālu barošanas caurulīti, kritiskos brīžos viņam nepieciešams skābekļa atbalsts. turklāt puisēns bieži slimo ar dažādām vīrusu un infekcijas slimībām. Taču Artis ir īsts cīnītājs – ārsti brīnās par viņa vēlmi dzīvot, par to, ar kādu spītību viņa organisms izķepurojas no visbezcerīgākajām situācijām. 

Vecāki dara visu iespējamo, lai uzlabotu mazuļa stāvokli, taču viņi saprot, ka viņiem nav burvju nūjiņas, kas vienā mirklī ļautu Artim izveseļoties.

Tas ir milzīgs pārbaudījums. Taču Indra saka, ka viņai nav grūti: “Tā nu ir noticis, un tā vienkārši ir mūsu dzīves daļa. Tas ir mūsu mazulis, un mēs darīsim visu, kas viņam nepieciešams.” Indra un Alens ir ļoti mīloši un neaprakstāmi pašaizliedzīgi vecāki. Ir jābūt apveltītam ar gaišu dvēseli, lielu izturību un neiedomājamu mērķtiecību, lai izturētu un godam nestu šo smago likteņa pārbaudījumu.

Indra mērķtiecīgi izmēģina visas pieejamās ārstēšanas metodes – praktiski visi līdzekļi tiek tērēti medicīnas speciālistu apmaksai. Konsultējoties ar ārstiem, māmiņa ir paveikusi milzīgu darbu, lai atrastu Artim piemērotu rehabilitāciju, kas varētu dot rezultātus. Lai apmaksātu šo ārstēšanās kursu – ar speciālistu no Nīderlandes, kas ieradīsies Latvijā, un klīnikā Polijā, māmiņa ir vērsusies pēc palīdzības.

Labdarības fonds "BeOpen" ir atvēris ziedojumu kontu divgadīgā Arta Krūmiņa atbalstam.        

Lai veiktu būtisku soli mazā Artīša veselības uzlabošanā nepieciešami 10 700 eiro.

Līdz 29.aprīlim līdzekļus Artim var ziedot pa tālruni 90006384, maksa par zvanu ir 1,42 eiro. Labdarības fonds "BeOpen" ir atvēris speciālu ziedojumu kontu: 

Labdarības fonds "BeOpen"
Reģ.Nr. 50008218201,
Konta nr. LV59 CBBR 1123 2155 000 10

Vairāk par labdarbības projektu lasi šeit!