foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Pēc vairāk nekā 24 stundām atrasts Argentīnas tuksnesī pazudis bērns: cenšoties izdzīvot, viņš ēdis zāli
2019. gada 20. marts, 14:21

Pēc vairāk nekā 24 stundām atrasts Argentīnas tuksnesī pazudis bērns: cenšoties izdzīvot, viņš ēdis zāli

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas izskaņā vairāk nekā diennakti Argentīnas tuksnesī bija pazudis kāds piecgadīgs zēns. Meklēšanas darbos iesaistījušies vairāk nekā 1000 cilvēki, kā rezultātā mazais Bendžamins tika atrasts un nogādāts atpakaļ pie vecākiem, ziņo raidorganizācija BBC.

Bendžamins Sančezs pazuda pagājušās nedēļas svētdienā, kad kopā ar ģimeni bija devies izbraucienā uz tuksnesi Sanhuanas provincē Argentīnā. Pēc vairāk nekā 24 stundām puisēnu atrada brīvprātīgo grupu. Bendžamins tika atrasts apmēram 21 kilometru attālumā no vietas, kur pēdējo reizi tika redzēts.

"Man bija auksti un es slikti gulēju, biju atspiedies uz akmens," pēc notikušā stāstīja zēns, kurš pazušanas laikā bija ģērbies vien t-kreklā un šortos.

Bendžamins atklājis, ka centies izdzīvot, ēdot zāli un dzerot ūdeni no strautiņa.

Pēc tam, kad puisēnu pirmdienas rītā atrada brīvprātīgie, viņu ar helikopteru nekavējoties nogādāja slimnīcā. Bērns cieta no vieglas dehidrācijas un jau otrdien no slimnīcas tika izrakstīts.

Puisēns nomaldījies no ģimenes pēc tam, kad spēlējoties sācis skraidīt apkārt un domājis, ka mamma joprojām viņam skrien pakaļ. Piecgadīgais Bendžamins stāstīja, ka vienu brīdi atskārtis, ka mammu vairs ne dzird, ne redz. Viņš atspiedies uz akmens un sācis viņu saukt, tomēr neviens viņu neesot dzirdējis, tāpēc puisēns sācis doties kādā virzienā. 

Bendžamina meklēšanā bija iesaistījies apmēram viens tūkstotis cilvēku. Apvidū, kur zēns pazuda, dienas laikā gaisa temperatūra var sasniegt par +30 grādu pēc Celsija, savukārt naktī - 0 grādus.

Pēc notikušā fotogrāfijas ar sirsnīgajiem momentiem, kad Bendžamins ir atkal kopā ar savu ģimeni, sociālajos tīklos publicēja Sanhuanas provinces mērs.