foto: Shutterstock
Dūlu nedēļā ar topošajiem un jaunajiem vecākiem runās par izturēšanos ar cieņu
Bērni
2019. gada 12. marts, 11:40

Dūlu nedēļā ar topošajiem un jaunajiem vecākiem runās par izturēšanos ar cieņu

LETA

Nākamnedēļ, no 22.marta līdz 28.martam, norisināsies Latvijas dūlu nedēļa, kurā topošajiem un jaunajiem vecākiem piedāvās dažādus pasākumus visā Latvijā, lai runātu par izturēšanos ar cieņu, informēja pasākumu organizētāju pārstāve Linda Rozenbaha.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas Dūlu apvienības vadītāja Inga Babure informēja, ka dūlu nedēļā interesentiem tiek piedāvāts piedalīties dažādās nodarbībās un sarunās par gaidību, dzemdību un pēcdzemdību laiku.

Tajās uzsvērs to, cik būtiski katrā no šiem posmiem topošās mātes vai tēva un gaidāmā vai jaundzimušā mazulīša dzīvē ir izturēties ar cieņu - gan pašiem pret sevi, rūpējoties par savām emocijām, vajadzībām pēc atbalsta un kvalitatīvas informācijas, gan vienam pret otru, gan apkārtējiem cilvēkiem pret jauno ģimeni un jaunajām lomām.

Pasākumi notiks Rīgā, Ķekavā, Baložos, Baldonē, Ādažos, Saulkrastos, Cēsīs, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Ogrē, Limbažos, Dobelē, Talsos un Ventspilī.

Nedēļas laikā notiks tādi pasākumi kā "Soli pa solim par gatavošanos dzemdībām un lielākie izaicinājumi", "Saruna ar sievietēm gaidību laikā "Nelūgtie viesi - mūsu domas un emocijas"", "Kā sevi dabīgi atbalstīt ar ēteriskajām eļļām grūtniecībā, dzemdībās un pēcdzemdību periodā", "Praktiska nodarbība. Vēdera atbalsta tehnikas ar slingu gaidību laikā", "Cieņpilna grūtniecība, dzemdības un pirmie trīs mēneši ar bērniņu", "Dzīve ar jaundzimušo - izaicinājumi jaunajiem vecākiem un tuviniekiem", "Pēcdzemdību rituāli", "Māmiņu atbalsta pēcpusdiena" un citi.

Kā atgādināja Rozenbaha, dūla ir speciāli mācījusies nemedicīniska atbalsta persona sievietei un ģimenei grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību periodā, kas atbalsta emocionāli, informatīvi un fiziski.

Šogad dūlu nedēļas moto ir "Ar cieņu pret piedzimšanu". Latvijas dūlu nedēļa notiks reizē ar Pasaules Dūlu nedēļu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās