foto: AFP/Scanpix
FOTO: krāšņu ziedu toņos Nīderlandē aizvadīta Nacionālā tulpju diena
Amsterdamā aizvadīta Nacionālā tulpju diena.
2019. gada 20. janvāris, 09:25

FOTO: krāšņu ziedu toņos Nīderlandē aizvadīta Nacionālā tulpju diena

Jauns.lv

Ik gadu janvārī nīderlandieši atklāj tulpju sezonu, un tradicionāli tā sākas ar Nacionālo tupju dienu, kuras laikā Amsterdamas centrā ziedu audzētāji izrāda tulpes visdažādākajās krāsās, savukārt apmeklētājiem ir iespēja bez maksas izveidot ziedu buķeti, izvēloties sirdij tuvākās krāsas.

Amsterdama aizrauj elpu pilsētas viesiem tradicionālajā tulpju dienā

Ik gadu janvārī nīderlandieši atklāj tulpju sezonu, un tradicionāli tā sākas ar Nacionālo tupju dienu, kuras laikā Amsterdamas centrā ziedu ...

gallery icon

Centrālo Dama laukumu kopš 2012.gada katru janvāri 2500 kvadrātmetru plašumā izrotā aptuveni 200 000 tulpju. Lai iegūtu kārotos ziedus, Amsterdamas centrā tradicionāli pulcējas aptuveni 10 000 cilvēku.

Skaisto augu kopēji sestdien interesentiem sniedza noderīgus padomus gan ziedu buķetes izveidošanā, gan arī šīs krāšņās ziedu šķirnes audzēšanā.

Nīderlande tiek uzskatīta par pasaulē lielāko tuplu ražotājvalsti. Ik gadu ziedi tiek eksportēti uz simtiem citu valstu.

Neskatoties uz to, tulpju dzimtene ir Turcija un Vidusāzija. Nīderlandē tuplju stādi ievesti 16.gadsimtā un kopš tā laika kļuvuši ļoti populāri.