foto: EPA/Scanpix
FOTO: cīnoties pret vardarbību, cilvēki ar albīnismu Kenijā piedalās skaistumkonkursā
Cita pasaule
2018. gada 3. decembris, 14:39

FOTO: cīnoties pret vardarbību, cilvēki ar albīnismu Kenijā piedalās skaistumkonkursā

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas izskaņā Kenijas galvaspilsētā Nairobi norisinājās "Mr and Miss Albinism" skaistumkonkurss, kurā piedalījās dalībnieki ar albīnisma sindromu, ziņo ārvalstu mediji.

"Mr and Miss Albinism" tika rīkots ar mērķi veicināt cieņu pret cilvēkiem, kas savas dzīves laikā slimības dēļ saskārušies ar diskrimināciju un vardarbību. 

Skaistumkonkursā piedalījās 30 dalībnieki un to rīkoja Kenijas bezpeļņas organizācija "Albinism Society of Kenya", kas sniedz atbalstu cilvēkiem ar šo sindromu, kopā ar partneriem no Ugandas un Tanzānijas. Konkursa uzvarētāji balvā saņēma ne tikai naudas balvas, bet arī iespēju vienu gadu darboties kā šīs partnerorganizāciju vēstnieki.

Cilvēki ar albīnismu piedalās skaistumkonkursā

gallery icon

Albīnisms ir reti sastopams un ģenētiskis iedzimts stāvoklis, kas izraisa mutes, ādas un acu pigmentācijas trūkumu, kā arī neaizsargātību pret sauli un spilgtu gaismu, norāda Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO).

Tiek uzskatīts, ka Subsahāras Āfrikā šis sindroms ir izplatītāks nekā citur pasaulē. ANO dati licina, ka Tanzānijā no albīnisma cieš viens no 1400 cilvēkiem, bet Zimbabvē - viens no 1000 cilvēkiem.

Vairākās Āfrikas valstīs cilvēki ar albīnismu nereti saskaras ar vardarbību. Tā kā daļa cilvēku Āfrikā mēdz uzskatīt, ka cilvēkiem ar albīnismu ir kādas maģiskas spējas, piedzīvoti arī vairāki letāli uzbrukumi.