foto: Thomson Reuters
Pāvestu Francisku neticamā veidā uzjautrina mēms puisītis
Bērni
2018. gada 29. novembris, 06:28

Pāvestu Francisku neticamā veidā uzjautrina mēms puisītis

Jauns.lv

Iknedēļas tikšanās reizē ar ticīgajiem Vatikānā, pāvestam Franciskam bijusi iespēja pamatīgi izsmieties. Viņu uzjautrināja kāda mēma puisīša rīcība, kurš negaidīti parādījās uz skatuves, piegāja pie sarga un paraustīja viņu aiz piedurknes.

foto: Thomson Reuters

Komiskā situācija, kas notika dažu metru attālumā no Svētā tēva, viņu sirsnīgi sasmīdināja. 

Māte, kura savu dēlu bija atvedusi uz tikšanos ar pāvestu, paskaidroja, ka viņi ir argentīnieši un puisēns ir mēms. Pie apsarga viņš pieskrējis un aiz piedurknes viņu paraustījis tāpēc, ka vēlējies pārbaudīt, vai sargs ir īsts.

Pāvests juties tik ļoti iepriecināts, ka atļāvis zēnam palikt turpat tuvumā un rotaļāties uz paaugstinājuma. Pēc mirkļa puisēnam pievienojās arī meitenīte, visticamāk, viņa māsa, kura centās brāli novilkt pie zemes, taču zēns neļāvās, un viņu rotaļāšanās netālu no pāvesta turpinājās.

Šī situācija likusi Franciskam aizdomāties un uzdot jautājumus klātesošajiem. Šis puisēns nespēj runāt, taču viņš prot sevi izpaust, jo ir brīvs, savā uzrunā sacīja pāvests, mudinādams klātesošos aizdomāties - vai arī mēs katrs esam tikpat brīvi Dieva priekšā?