foto: AFP
Kā Ketrīnai mūždien tas izdodas tik ātri? 8 stundas pēc dzemdībām jau smaidīga kameru priekšā
Kembridžas hercogiene un viņas trešais bērniņš.
Bērni
2018. gada 26. aprīlis, 11:34

Kā Ketrīnai mūždien tas izdodas tik ātri? 8 stundas pēc dzemdībām jau smaidīga kameru priekšā

Jauns.lv

Pirmdien Lielbritānija un arī pārējā pasaule ar aizturētu elpu gaidīja Kembridžas hercogienes Ketrīnas un prinča Viljama trešo bērnu. "Tas ir zēns!" - atskanēja visai neilgi pēc Keitas došanās uz slimnīcu, un jau vakarā mazo princi vaigā, laimīgiem vecākiem pošoties uz mājām, varēja skatīt pie slimnīcas sanākušie reportieri. Tikmēr daudzas sievietes, kuras zina, kādas mēdz būt dzemdības un pašsajūta pēc tām, uzdod pamatotu jautājumu - kā viņai tas viss izdodas tik ātri? 

Princis Viljams un Kembridžas hercogiene ar jaundzimušo dēlu pamet Svētās Marijas slimnīcu

Princis Viljams un Kembridžas hercogiene ar jaundzimušo dēlu pamet Svētās Marijas slimnīcu.

gallery icon

Ketrīnas un Viljama trešais bērns pasaulē nāca pirmdien ap plkst.11 no rīta pēc vietējā laika, bet jau plkst.18 vakarā abi smaidīgie un starojošie vecāki iznāca no slimnīcas, nopozēja kamerām un devās mājās uz Kensingtonas pili. Arī pēc sava pirmā bēbīša prinča Džordža nākšanas pasaulē 2013. gadā Ketrīna slimnīcā neko ilgi neuzkavējās - jau nākamajā rītā viņa devās mājās, bet 2015. gadā, laižot pasaulē mazo princesi Šarloti, Ketrīna devās mājās pēc desmit stundām. 

foto: AFP
Kembridžas hercogiene un viņas trešais bērniņš.

Lai arī tas ir ļoti individuāli, ierasts, ka sievietes dzemdību namā uzkavējas 24 līdz 36 stundas, tomēr pieredzējusī vecmāte Luīze Silvertone stāsta, ka tad, ja pēc dzemdībām nav nekādu sarežģījumu, mājās ir viss vajadzīgais atbalsts un nodrošinājums, tad došanās mājās piecas vai sešas stundas pēc dzemdībām ir pilnīgi normāla. 

foto: REUTERS
Viljama un Ketrīnas trešais bērns.

Zīmīgi, ka Lielbritānijā tā ir izplatīta norma - sievietes, ja vien ārsti atļauj, dodas mājās dienu vai pusotru dienu pēc dzemdībām. "The Guardian" vēsta, ka britu jaunās māmiņas dzemdību nodaļās pavada īsāko laiku attīstīto valstu vidū. 

Mediji spriež, ka Ketrīnas gadījumā galvenais faktors ir laba veselība, sabalansēts uzturs, dzemdības bez komplikācijām un neliela armija ar palīgiem, kuri nāk talkā mājās. Dažas sievietes tikmēr puspajokam norāda, ka vieglas dzemdības ir kompensācija par toksikozi, kas pirmajos mēnešos mocīja Ketrīnu visās trijās grūtniecībās. Tiesa gan, zinātniski pierādītas saistības starp nelabu dūšu grūtniecības pirmajā trimestrī un vieglām dzemdībām, protams, nav. 

Hercogiene Ketrīna iziet sabiedrībā īsi pirms trešā bērna piedzimšanas

gallery icon

Ginekoloģe Šerila Rosa stāsta, ka vidējais dzemdību laiks ir 16 stundas, otrs vidējais ir astoņas stundas, bet trešais vidējais - četras līdz astoņas stundas un, šķiet, Kembridžas hercogiene "ierakstījusies" trešajā kategorijā. 

Ketrīna grūtniecības laikā, kā to varēja novērot, strauji nepieņēmās svarā, kas arī ir laba zīme. "Tā ir kopumā kombinācija no labas veselības, rūpēm par sevi, pienācīga miega un uzņemtajiem vitamīniem," saka ārste, piebilstot, ka Keita ir īsta parauggrūtniece.

Daudzi arī uzdeva jautājumu - kā gan hercogiene tik labi izskatās, taču te atbilde būs vienkārša. Zinot to, ka viņu ārā gaidīs milzīgs reportieru skaits, hercogiene uz slimnīcu dodas kopā ar savu personīgo asistentu, stilistu un frizieru komandu. Viņai jau ir sagatavotas drēbes un izplānots matu sakārtojums, kā arī meikaps, lai kameru zibšņos izskatītos nevainojami. 

Arī šoreiz reportieri pie slimnīcas manīja gan hercogienes stilisti, gan frizieri. 

foto: EPA
Reportieru armija pie slimnīcas.