Čečenijā šķirteņiem spiež atkal saiet kopā
foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Šķiet, turpmāk Čečenijā laulības būs uz mūžu.
Attiecības

Čečenijā šķirteņiem spiež atkal saiet kopā

Kas Jauns Avīze

Čečenijas varas iestādes izvērtušas jaunu kampaņu – pārus, kuru laulība izirusi, pēc šķiršanās spiež atkal dzīvot kopā.

Čečenijā šķirteņiem spiež atkal saiet kopā...

Ģimeņu apvienošanu kopīgiem spēkiem īsteno spēka struktūras, ierēdņi un garīdzniecība. Samierināšanas komisija darbojas jau vairāk nekā mēnesi un tvarsta gan nesen, gan pirms dažiem gadiem šķirtos.

Ja vīrietis izveidojis jaunu ģimeni, viņu var piespiest par otro sievu apņemt bijušo dzīvesbiedri, kas atbilst islāma normām – Krievijas likumi te pastāv tikai uz papīra.

Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs paziņojis, ka bērni no nepilnajām ģimenēm vairāk pakļauti ekstrēmistu ietekmei, īpaši tad, ja paliek kopā ar māti.

Samierinātāju štābi darbojas visā Čečenijā, un gatavi pieņemt telefonzvanus pa karsto līniju 24 stundas diennaktī. Atkalapvienots aptuveni 1000 ģimeņu.

Čečenijas prezidenta administrācijas pārstāvis Rustams Abazovs, atbildīgais par sakariem ar reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām, apgalvo, ka viss notiek brīvprātīgi, jo “mēs dzīvojam civilizētā sabiedrībā”, Čečenijā cilvēktiesību pārkāpumi neesot iespējami, jo šajā gadījumā garants esot Kadirovs.

Jāpiebilst, ka turpmāk vīram, šķiroties no sievas, būs viņai par labu jāsamaksā vismaz 300 000 rubļu (4320 eiro). Jāpiebilst, ka islāms atļauj šķiršanos.