foto: Shutterstock
Rīgas Centrālā bibliotēka aicina jaunās māmiņas
Bērni
2017. gada 24. marts, 19:02

Rīgas Centrālā bibliotēka aicina jaunās māmiņas

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Marta beigās Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) aizsāk projektu „Jaunajām māmiņām”. Projekta ietvaros iecerēts uzrunāt Rīgas jaunās māmiņas ar bērniem līdz 5 gadu vecumam. 2015. gada statistikas dati rāda, ka Rīgā dzīvo vairāki simti sieviešu, kurām bērni dzimuši vecumā līdz 18 gadiem, tādēļ īpaši gaidīsim tās māmiņas, kurām ir neliela dzīves pieredze un trūkst ģimenes atbalsta, kā arī informācijas un padoma savas un bērna veselības un drošības jomā.

Projekta pirmajā posmā lūgsim sniegt atbildes, aizpildot anketas gan klātienē RCB un visās RCB filiālbibliotēkās, gan vietnēs www.rcb.lv, www.veseligsridzinieks.lv un sociālajos tīklos. 
Projekta otrajā etapā sešās RCB filiālēs – Daugavas, Čiekurkalna, Jaunciema, Imantas, „Zemgale” un „Vidzeme” filiālbibliotēkās jaunajām māmiņām būs iespēja noklausīties Rīgas domes Labklājības departamenta Veselības pārvaldes un Rīgas Centrālās bibliotēkas rīkotas publiskas lekcijas, kurās viņas saskaņā ar anketēšanas rezultātiem saņems atbildes uz jautājumiem un noderīgu informāciju savu problēmu risināšanai. 

Šajās sešās filiālbibliotēkās zīdaiņu māmiņu ērtībai tiks ievietoti bērnu pārtinamie galdi. Bibliotēkā viņas ne vien noklausīsies lekcijas, bet arī savstarpēji iepazīsies. Projekta vēstījums ir – tu vairs neesi viena, tevi atbalstīs un palīdzēs.

Rīgas Centrālajā bibliotēkā tiks izveidoti īpaši „Māmiņu plaukti” ar materiāliem par un ap grūtniecību, dzemdībām, bērnu kopšanu, veselību un citām tēmām. Plauktā atradīsies arī Rīgas Domes Labklājības departamenta jaunākā informācija par palīdzību, ko jaunajām māmiņām sniedz Rīgas pilsētas pašvaldība. 

Projekts tiek finansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. RCB sadarbības partneris projektā ir Rīgas domes Labklājības departamenta Veselības pārvalde, bet informatīvais sadarbības partneris – Latvijas radio 1 raidījums „Ģimenes studija”.