Dzīvesstils
2010. gada 25. decembrī, 17:29
Apnicis karstvīns? Pagatavo ābolu sulas punšu!
Ābolu sulas punšs ir vienkārša alternatīva karstvīnam - gatavojams gan grādīgs, gan bezalkoholisks. Kā alkoholisko piedevu vari izmantot rumu, Rīgas melno balzamu, Cointreau, Grand Marnier.
Šajā receptē labi iederas un aromātiskumu rada austriešu ruma dzēriens Stroh. Bērniem pasniedz bez alkohola, papildinātu ar dažādiem sīrupiem.
1 porcija
Gatavošana
150 ml ābolu sula
kanēļa mizas standziņa
2 ripiņas svaiga ingvera
1 pogaļa zvaigžņu anīsa1 ēdk. ruma
Katliņā ielej ābolu sulu, pieliec kanēļmizu, ingveru un anīsu. Uzkarsē, bet neuzvāri. Ja sula skāba, vari piebērt karotīti brūnā cukura. Lej karstumizturīgā glāzē, pievieno rumu un nekavējoties pasniedz salstošajiem.
Kasjauns.lv / Foto: Imants Ķīkulis, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva