Intars Busulis: „Labākie izgudrojumi pasaulē ir ģitāra un rums!”
Intars Busulis: „Diezgan viegli parakstos uz dažādām trakulībām un avantūrām, ja man tas šķiet saistoši, vilinoši un manam raksturam atbilstoši. Man patīk sajūta, ka vēl nezini, kā būs, un tīri ziņkārības pēc gribas izmēģināt.”
2012. gada 13. jūnijs, 08:03

Intars Busulis: „Labākie izgudrojumi pasaulē ir ģitāra un rums!”

Jauns.lv

Mūziķis Intars Busulis nesen atgriezies no turnejas Grieķijā, kur kopā ar Māra Briežkalna kvintetu piedalījās divos džeza festivālos. Taču priekšā - skaista un aizpildīta vasaras koncertsezona.

Šīs sezonas svarīgākā apņemšanās

It kā daudzas lielās lietas esmu paveicis jau pagājušajā pavasarī, piemēram, atmetis smēķēšanu. Joprojām esmu pārsteigts, ka to izdarīju, vairs neesmu ne dūmu uzvilcis. Šajā pavasarī esmu apņēmies pienācīgi sagatavoties „Nike Riga Run” maratonam, kas notiks augustā. Trenējos no janvāra. Katru otro dienu noskrienu vidēji 10 kilometru, reizēm sanāk vairāk. Dzīvoju Mežaparkā, tad nu mēģinu, cik vien iespējams, dažādot savas skriešanas trases. Man nepatīk skriet pa vienu un to pašu trasi, patīk, ja skrienot apkārtne mainās.

Lielākā vērtība

Mana ģimene, suni un trusi ieskaitot. Tie abi zvēri lieliski sadzīvo, guļ tik draudzīgi – purniņš pie purniņa. Mana ģimene – tie nav tikai tuvākie, kas dzīvo centimetra rādiusā ap mani. Man vēl ir divas māsas un divi brāļi, mana ģimene ir arī cilvēki, kas viņiem apkārt. Tad vēl arī manas dārgās (Intara sievas – red.) ģimene, mēs visi lieliski saprotamies.

Lielākā neprātība

Diezgan viegli parakstos uz dažādām trakulībām un avantūrām, ja man tas šķiet saistoši, vilinoši un manam raksturam atbilstoši. Man patīk sajūta, ka vēl nezini, kā būs, un tīri ziņkārības pēc gribas izmēģināt.

Pati lielākā trakulība, ko esmu izdarījis, gan bija ļoti sen, gandrīz pirms divdesmit gadiem. Šodien uz to raugoties, jāatzīst, ka tā bija diezgan stulba rīcība. Tolaik Latvijā visi brauca ar zapiņiem, žiguļiem un volgām. Trāpījos kompānijā, kur uzpīpējām, iedzērām – biju dikti jauns. Tad visi barā „aizņēmāmies” svešu mašīnu, izbraukājāmies pa nakti un atstājām.

Labākais un nejēdzīgākais izgudrojums

Vienlaikus nejēdzīgs un ļoti labs, manuprāt, ir telefons un internets. Tie vienlaikus traucē un palīdz. Bez tiem ir slikti, bet tajā pašā laikā mierīgi varētu iztikt. Lielisks izgudrojums, manuprāt, ir ģitāra un citi mūzikas instrumenti, jā, un arī rums. Tikai tas uzmanīgi un ar mēru jālieto. Iepriekš jāizlasa lietošanas instrukcija.

Labākais koncerts

Katrs jau sanāk citādāks un baigi labs. Viens no tādiem, kas ļoti iespiedies atmiņā, ir, kad spēlējām pēc kaut kādām korporatīvajām sporta spēlēm. Pēc tam notika svinības milzīgā teltī. Toreiz pat Gints Pabērzs, kas ir ļoti konservatīvs, un arī visi pārējie „Time After Time” teica, ka ir sajūta, kā atgriežoties 2000. gadā. Man šķita, ka no enerģētikas, kas valdīja koncertā, tā milzīgā telts piepūtīsies un aizlidos. Tās bija tādas patiesības mirkļa izjūtas.

Labākais veids, kā pavadīt vasaru

Tikai ne pilsētas mūros, automobilī. Labākais – būt vasarā iekšā, tur, kur ir jūra, ezers, mežs. Vasarā ar ģimeni dzīvojam pie jūras, mēģinām dzīvi pakārtot tā, lai vispār nebūtu jābrauc uz Rīgu. Pavisam maza, mīļa mājiņa uz vistas kājiņas, ūdens, tualete, duša, gāzes balons, plītiņa ar diviem riņķiem un jūra trīs minūšu attālumā. Un neko vairāk nevajag.

Anta Blumberga / Foto: Rojs Maizītis