Medusmēnesis kopā ar vedējiem

Medusmēnesis kopā ar vedējiem

Jauns.lv

Jūnijā kasjauns.lv sadarbībā ar Ceļojumubode.lv organizēja Skaistāko medusmēnešu stāstu konkursu! Piedāvājam katram portāla lasītājam iepazīties ar konkursa uzvarētāju un dalībnieku stāstiem, lai katrs var smelties jaunas idejas savam ideālajam medusmēnesi vai vienkārši skaistam ceļojumam!

Medusmēnesis kopā ar vedējiem...

Liekas, ka tas bija pavisam nesen, bet īstenībā jau ir pagājuši veseli trīs gadi... Tā kā kāzas, ir tāds liels darbs gan tiem, kas precas, gan arī tiem, kas piekrituši nākt vedējiem. Mūsuprāt pašsaprotami ir tas, kad „Lielais darbs” ir izdarīts, ka pelnītā atpūtā dodas gan jaunlaulātie, gan arī vedēji un līdz ar to medusmēnesi mēs izbaudījām kopā ar vedējiem.

Nosacīti „medusmēnesī”, jo tas vairāk bija, kā „divas medus dienas” devāmies 2009.gada 13.jūlijā. Mēs bijām nolēmuši, ka ceļojumā dosimies tepat pa Latviju. Tā kā sen nebijām bijuši Kurzemē, tad galamērķis mums bija tieši Kurzeme, bet, protams, ka pa ceļam apskatījāmies sev tīkamos apskates objektus. Atceros, diena bija ļoti skaista- spīdēja saule un bija ļoti silti...viss pilnbriedā...īsta vasara. Mēs paši esam no Vidzemes un līdz ar to izbraucām no paša rīta, jo līdz vakaram mums bija jābūt Ventspilī, kur mūs sagaidīja draugi. Mūsu ceļojums sākās Siguldā, kur apskatījāmies Turaidas viduslaiku pili, Gūtmaņa alu un pārbraucām pāri Gauju ar gaisa trošu vagoniņu. Tālāk devāmies uz Rīgas Zooloģisko dārzu, kur apskatei veltījām vairākas stundas un ieturējām pusdienas. Tālāk mūsu ceļš veda uz Talsu vēsturisko centru, kur varēja veldzēties zem atvēsinošās strūklakas, kas bija tik patīkami svelmainajā dienā. Un tad jau mūs bija jādodas uz Ventspils pusi, jo mums tur jau gaidīja un bija, ko vēl apskatīties, bet vakars nāca nemanot... Ventspilī mūs sagaidīja gardas vakariņas, bet pirms tam tika parādītas Ventspils skaistākās vietas- Vecpilsēta, Spīķeru piekraste, Livoniju ordeņa pils, tirgus laukums, Rātslaukums, pilsētas pludmale, kuģītis ”Hercogs Jēkabs”. Pēc tik pilnas un piepildītas dienas nogurums lika par sevi manīt, miegs bija tik salds... Nākošā dienā sākās pie LIELAS kafijas krūzes un plāniem, ko apskatīties šajā dienā... Protams, neizpaliekam nodarbe bija sauļošanās pie jūras, apskatīties tuvumā esošos objektus, Ventas rumbu un mērot ceļu uz mājām, jo plānos bija vakarā ieritināties un aizmigt savā gultā.

Šāds bija mūsu medusmēnesis...

Protams, ka to visu tā pa īstam novērtē tikai tagad, jo šobrīd mums ir mazs, mīļš dēliņš, kas prasa mūsu visu uzmanību un pacietību un tik daudz brīvā laika, kā bija, ko varējām veltīt viens otram, vienkārši nav, bet, tas ir tik ļoti nepieciešams. Jā, mēs esam mammas, tēti, bet arī sievas un vīri. Un lai būtu laimīga ģimene vispirms jābūt laimīgiem vecākiem un tad arī būs laimīgi bērni. Tāpēc tieši otrs medusmēnesis būtu fantastikas iespēja izbaudīt divvientulībā un gūtu jaunus spēkus, iedvesmu turpmākajiem darbiem.

Medusmēneša ceļojums pa Latviju

Una  / Foto: no privātā arhīva

Konkurss tapis sadarbībā ar ­ C­elojumubode.lv