Topinambūru un brokoļu krēmzupa
Topinambūrs ir ļoti veselīgs un arī garšīgs dārzenis. To plaši var izmantot kulinārijā, tostarp veģetārā un pat vegānā.

Topinambūru un brokoļu krēmzupa

Jauns.lv

Kāpēc atkal topinambūrs? Šo dārzeni plaši var izmantot gan kulinārijā, gan ārstniecībā, gan skaistumkopšanā. Šis zemes brīnums ir bagāts ar C un B vitamīniem, kāliju, kalcijs, dzelzi, fosfors un tik vērtīgo inulīnu. Tam piemīt pretdiabēta darbība.

Topinambūru un brokoļu krēmzupa...

Topinambūrs kavē vēža attīstību. Tas uzturā mazina kuņģī skābes izdali, novērš dedzināšanu, nelabu dūšu, sāpes, dikomfortu, aizcietējumus un pat čūlas. Topinambūrs uzturā normalizē sirdsdarbību, mazasinību, arteriālo hipertoniju, sirds aritmiju un uzlabo asinsriti. Vēl topinambūrs attīra organismu, cīnas ar lieko svaru, stimulē imunitāti gripas un vīrusu sezonā, stiprina nervu sistēmu, stimulē urīnizvadsistēmas darbību, mazina aknu slimības, osteoporozi, holesterīna līmeni un tā varētu turpināt un turpināt... Piedevām tas ir vienkārši garšīgs. To plaši var izmantot kulinārijā, tostarp veģetārā un pat vegānā.

Sastāvdaļas

•    400gr brokoļu,

•    200gr topinambūra,

•    1L dārzeņu buljona,

•    1 sarkanais sīpols,

•    citronpipari.

Pagatavošana: 30 min.

Sakapā sīpolus un ķiploka daiviņas. Katliņā ielej olīveļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, rozmarīnu un timiānu. Pasautē 7 minūtes. Nomizo un sagriež gabaliņos topinambūru. Sadala brokoļu galviņu mazākās daiviņās. Katliņā ielej buljonu un ieber gabaliņos sagrieztu topinambūru un brokoļu daiviņas. Pieber nedaudz citronpiparus. Vāra 10min. Mazliet atdzesē un sablendē. Sablendēto masu izberž cauri sietiņam. Iegūtajam šķidrumam pievieno 100gr svaigo sieru. Sablendē vēlreiz un pieber šķipsniņu muskatrieksta.

Pasniedz ar topinambūru šķēlītēm!

Sadarbībā ar Lielāko pavārgrāmatu internetā Receptes.lv / Publicitātes foto