Pašgatavots ābolu čatnijs - mīļa dāvana svētkos. Recepte

Pašgatavots ābolu čatnijs - mīļa dāvana svētkos. Recepte

Jauns.lv

Čatnijs ir neatņemam indiešu virtuves sastāvdaļa, bez kuras nepasniedz gandrīz nevienu ēdienu. Indiešu pavāri par čatniju mēdz teikt - tam jābūt tik asam, lai to nebūtu iespējams ēst, un tik saldam, lai no tā nebūtu iespējams atteikties.

Pašgatavots ābolu čatnijs - mīļa dāvana svētkos. R...
Ābolu čatnijs labi garšo pie gaļas un zivju ēdieniem. Tikpat lieliski sader arī ar sieru, pīrāgiem, rīsiem.
Ābolu čatnijs labi garšo pie gaļas un zivju ēdieniem. Tikpat lieliski sader arī ar sieru, pīrāgiem, rīsiem.

Pēc konsistences atgādina biezu mērci vai ievārījumu. Tā pagatavošanā galvenokārt izmanto augļus un ogas, taču čatniju var pagatavot no dārzeņiem.

Čatniji var būt gan svaigie, gan vārītie. Svaigos gatavo tūlītējai lietošanai, bet ar vārītajiem var papildināt ziemas krājumus.

Labi garšo pie gaļas un zivju ēdieniem. Tikpat lieliski sader arī ar sieru, pīrāgiem, rīsiem. Tā kā ar čatniju papildina ēdiena garšu, to parasti pasniedz mazos mērces trauciņos, neliekot uz šķīvja kopā ar ēdienu.

Čatnija sastāvdaļas nosaka, vai mērce būs sāļa, skāba vai saldskāba, tomēr gandrīz neiztrūkstoša čatnija sastāvdaļa ir kanēļa standziņas un ingvers.

Čatnijs ir ļoti līdzīgs mums jau iecienītajai vīriešu zaptei, tikai stiprāks.

Sastāvdaļas

•    20g svaiga ingvera

•    15g ķiploku

•    sāls

Pagatavošana (60 min)

Sagriezt un sajaukt kopā visas sastāvdaļas. Uzvārīt un ļaut pavārīties kādas 10 minūtes. Tad samazināt uguni un pasautēt līdz ir sasniegta bieza konsistence (aptuveni 50 min). Salikt sterilizētās burkās un aizvākot.

Aprikožu vietā var arī žāvētas plūmes, un balzamiko – kādu citu etiķi, piemēram, ābolu upeņu un arī cukuru var aizstāt ar medu.

Un šī arī var būt kā jauka, mīļa pašu gatavota dāvana.

Receptes.lv / Publicitātes foto