Kartupeļu salāti ar cukurzirņiem un ceptu cauraugušu gaļu
Lai pagatavotu garšīgus un sātīgus salātus, nevajag daudz - vien kartupeļus, dažas jauno zirņu pākstis un dažas šķēles kūpinātas gaļas. Jaunos zirnīšus var aizstāt ar kādiem citiem zaļumiem vai sieru. Un izdosies tādi salāti, ka mēli varēsiet norīt! Norādītais sastāvdaļu daudzums paredzēts 4 personām; gatavošanas laiks - 20 minūtes.
Sastāvdaļas
600 g mazu kartupeļu, 150 g jauno cukurzirņu pākstis, 120 g kūpinātas cauraugušas gaļas, 200 ml saldā krējuma, 2 tējk. sinepju, sāls.
Kukulītis negrieztas kviešu maizes, kūpināta skumbrija, salātu lapas, sarkanais sīpols, 1citrons, 160 g majonēzes.
Gatavošana (pa soļiem)
1. solis – saldo krējumu sajauc ar sinepēm un šķipsnu sāls, strauji novāra līdz krēmīgai konsistencei. kartupeļus pārgriež uz pusēm, novāra sālsūdenī.
– kartupeļus pārgriež uz pusēm, novāra sālsūdenī. Iejauc ar karstu sinepju mērci.
3. solis – cukurzirņiem nogriež galiņus un izvelk sānu stīgu. Noblanšē - apvāra vārošā ūdenī 30 sekundes, strauji atdzesē ledusaukstā ūdenī.
– plāni sagrieztu cauraugušo gaļu sacep krāsnī 220°C 4 minūtes, atdzesē uz papīra dvieļa. Kartupeļus sajauc ar cukurzirņiem, gabaliņos sadalītu gaļu.
Kartupeļu salāti ar cukurzirņiem un ceptu cauraugušu gaļu
Receptes.lv / Publicitātes foto