Pa jauniešu uzticības tālruni Ziemassvētkos jautā par skolu, attiecībām, pasaules galu
Speciālisti atbildējuši arī uz dažādiem eksistenciāliem jautājumiem, piemēram, kas ir pasaule un kas ir cilvēks tajā, kas ir novecošana un nāve.
2013. gada 8. janvāris, 16:39

Pa jauniešu uzticības tālruni Ziemassvētkos jautā par skolu, attiecībām, pasaules galu

Jauns.lv

Bērnu un jauniešu uzticības bezmaksas tālrunis 116111 Ziemassvētku laikā, 25. un 26.decembrī, saņēmis 254 zvanus, informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Zane Brīvmane.

Saņemto zvanu tematika bijusi visdažādākā, tomēr lielākoties zvanītāji vēlējušies konsultācijas par savstarpējo attiecību jautājumiem, skaidroja Brīvmane. Kāda zvanītāja bijusi noraizējusies par savu pilngadīgo māsu, kurai nesen piedzimis bērniņš un ir problēmas ar dzīvesvietu, savukārt kāda māte bažījusies par savu dēlu, kurš neapmeklē skolu.

Vēl vairāki zvanītāji bijuši satraukti par sabiedrībā plaši apspriesto "pasaules galu". Speciālisti atbildējuši arī uz dažādiem eksistenciāliem jautājumiem, piemēram, kas ir pasaule un kas ir cilvēks tajā, kas ir novecošana un nāve. Kāds zvanītājs meklējis mierinājumu, jo bija nomiris viņa sunītis. Daži zvanītāji interesējušies par uzticības tālruņa kontaktiem pieaugušajiem.

Kopumā speciālisti snieguši psiholoģiskās konsultācijas 38 zvanītājiem.

LETA jau ziņoja, ka 25. un 26.decembrī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) rīkoja uzticības tālruņa akciju "Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs". Tajā bija aicināti zvanīt gan bērni, gan vecāki, lai saņemtu psiholoģisku atbalstu un uzdotu jautājumus par zvanītājiem aktuālām problēmām, piemēram, pusaudžu attiecībām, attiecībām starp vecākiem un bērniem arī svētku laikā.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Numuru var sazvanīt katru darba dienu no plkst.8 līdz 23, sestdienās no plkst.8 līdz 22, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 22.

LETA/ Foto: Shutterstock